2021. január 1.: jön a felújítási támogatás

Nincs redőny az ablakon? Régóta tervezgeti, hogy napellenzőt szereltet a teraszra? Idén gondolja át, tervezgessen, jövőre pedig vágjon bele otthona korszerűsítésébe! 2021-ben a felújítási költségek felét – maximum 3 millió forintig – az állam állja, használja ki a lehetőséget és korszerűsítsen fél áron!

Jövő év első napján elstartol az az állami felújítási támogatás, ami sok ház- és lakástulajdonosnak kínál megoldást a régóta halogatott korszerűsítési terveire. Azok a családok kaphatják meg ezt az állami támogatást, ahol legalább egy gyereket nevelnek, és számlával igazolják az anyagvásárlásokat és a munkákat. A felújítási költségek fele, de maximum 3 millió forint igényelhető vissza, tehát egy 6 millió forintos beruházással használható ki teljesen ez a támogatás. Az összeg egy átlagos állapotú, 80 négyzetméteres otthon rendbetételére, felújítására elegendő!
Bármilyen felújításról legyen szó, a támogatás jár a számlákkal igazolva: kompletten megújítható a fürdőszoba, modern készülékekkel szerelhető fel a konyha, korszerűsíthető a fűtési rendszer, és még hosszan sorolhatnánk, mi minden valósítható meg ebből az összegből.

Kötelező lesz-e az egyre szigorúbb energetikai előírásoknak megfelelni a felújítással? Nos, ezt nem írja elő a támogatás, de másképp már biztosan nem érdemes gondolkozni! Hiszen az energia-megtakarítás hosszú távú, jól felfogott érdekünk, miért mondanánk le róla?

Az árnyékolástechnika épp az a kategória, ami ebből a felújítási támogatásból nagyszerűen megvalósítható, és a beruházás nem hogy a felébe kerül, de aztán pénzt is hoz a konyhára. Gondoljon csak az alumínium redőnyre, ami minden évszakban jó szolgálatot tesz: nyáron és télen is besegít az energiaspórolásba. Ilyenkor, amikor kinn egyre kellemetlenebb az időjárás, a fűtési költségnek akár a harmadát is megspórolhatjuk alumínium redőnyökkel az ablakainkon. Az egyre népszerűbb zsaluzia ugyancsak komfortosabbá teszi az otthonát, de a napellenző, a napháló, a napvitorla is mind-mind megvalósítható projektté válik a támogatással. Ha már rögtön az év első hónapjaiban belevágna a korszerűsítésbe, kezdheti odabenn is: egy modern sávroló a nappali ablakain, a pliszé a tetőtérben szebbé és otthonosabbá teszi a lakást – akár fél áron!

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint ez a támogatás a közműhálózatok kiépítése, illetve cseréje, a tető, a fűtési rendszer, a szigetelés mellett teraszépítésre és télikert kialakítására is igénybe vehető, a 6/e pontja szerint pedig a külső nyílászárók cseréje, redőny, árnyékoló, spaletta, rovarháló, biztonsági rács felszerelése vagy cseréje is a támogatott körben szerepel.

Jó hír az is, hogy az otthon felújítási program felülről nyitott lesz, a forrásokat az igényekhez igazítják, így Önnek nincs más dolga, mint tervezni, megrendelni a Rollstar árnyékolóit és kihasználni a támogatást!

error: Content is protected !!