A gyártás nem áll meg: pliszék a Suzukinál

Ez az év a kihívások éve, ám a Rollstar egy percre sem állt le a gyártással. Zavartalanul működő üzemünk nem az egyetlen: a Suzuki esztergomi gyárában is folyik már a munka, amelyet mostantól különleges Rollstar motoros pliszéfüggönyök segítenek. Nézze meg videón!

Nincs vállalkozás, amelyik életét ne állította volna kihívások és változások elé ez az esztendő. Az esztergomi Suzuki gyárban úgy döntöttek, hogy kialakítanak egy újabb irodateret, amit egy korábban más célra használt helyiségben képzeltek el. Négy darab tetősíkban elhelyezett nagy méretű felülvilágító ablak gondoskodik a tér természetes megvilágításáról, azonban most, a funkcióváltás következtében szükségessé vált az árnyékolás. Amikor a Rollstar csapata a helyszínre érkezett, nem mindennapi helyzetet talált: az 1,6×3 méteres üvegfelület, a vízszintes kivitel és a közel 4 méteres magasság mind-mind a motoros pliszéfüggyöny irányába mutatott.

A pliszéfüggöny az egyik legsokoldalúbb beltéri árnyékoló, amely rengeteg megoldhatatlannak tűnő árnyékolástechnikai feladatban bizonyított már. Referenciáink között talál kör és háromszög alakú ablakokra gyártott pliszéfüggönyt és vízszintes kivitelűt is. Most is ez utóbbi jelentette a megoldást: a nagyméretű pliszét fehér Reflect fényzáró textillel készítettük el, és mivel feszített rendszerrel terveztük, a vízszintes beépítés ellenére szép feszesen tart. Mivel a 4 méteres belmagasság lehetetlenné teszi a kézi működtetést, így egyértelmű volt, hogy motoros-távirányítós mozgatást építünk ki. Ehhez egy olyan KY motort választottunk, amely alacsony feszültségen működik, kis mérete pedig lehetővé teszi, hogy a pliszéfüggöny sínjében megbújjon. Mivel az átalakítás során álmennyezetet építettek, így itt el tudtuk rejteni a bekötéshez szükséges dugaljat és a telefontöltőkre hasonlító trafókat, így minden adott a zavartalan működéshez.

Rögtön a motoros pliszéfüggöny beépítése után elkészítettünk videónkat, így bár látszik, hogy az átalakítás még tart, a pliszéfüggöny már várja, hogy munkába állhasson.

error: Content is protected !!