Jellegzetes formavilága és sokoldalúsága az árnyékolók élvonalába emelte a napvitorlát, ami valóban utánozhatatlan karaktert ad a terasznak, a kertnek, bárhol is tűnjön fel. Napvitorláját háromféle típusból választhatja ki a Rollstarnál, hogy valóban egyedi és a feladatnak legjobban megfelelő árnyékoló alatt hűsölhessen. Fix, állítható és kitekerhető változatban készítjük a napvitorlákat, így olyan típust választhat, ami a legnagyobb örömöt okozza, mert a napvitorla nem csak divat, egy új életérzést is kifejez!

További képeink

Miért kedveljük a napvitorlát?

Van, akit a vitorláshajó dagadó textíliáira, és van, akit a sivatagi népek hófehér vásznaira emlékeztet a napvitorla, és van, akiben – a szinte láthatatlan feszítőelemek miatt – a szabad ég, a gondtalan repülés érzését kelti, vagyis mindenkiben pozitív asszociációkat ébreszt. Amellett pedig, hogy a karcsú, légies napvitorla látványos, a legsokoldalúbb árnyékoló is, amit a fejlesztéseinkkel még tovább hangsúlyozunk. A napvitorla lényege, hogy a napsugarak beesési szögének megfelelően állíthatjuk be a könnyű textíliát, hogy kellemesen hűs környezetet teremthessünk. Napvitorlával ráadásul olyan területeket is képesek vagyunk árnyékolni, amit semmi mással!

Milyen formát és milyen méretet képzelt el?

Egyenlő oldalú és derékszögű háromszög, de négyzet, téglalap, és akár különleges, többszögű napvitorlát is rendelhet tőlünk. Több napvitorla összeépítésével pedig reggeltől estig hatékonyan árnyékolhat és élvezheti egyedülálló látványukat. A színek és a formák gazdag választékával a napvitorla az ideális árnyékoló. Tipizált mérettartomány mellett – mint minden egyéb árnyékolót – a napvitorlát is elkészítjük egyedi méretben, és minden segítséget megadunk a jó választáshoz.

Szabadon álló
1 ponton
épülethez rögzített
Három fal közé
Homlokzati
Homlokzati és épület


FIX napvitorla:

A FIX napvitorla az alaptípus. Ekkor az árnyékoló textíliát textilfeszítőkkel fixen rögzítjük a kívánt pontokhoz, legyen az a homlokzaton, szarufán, kerítéselemen vagy direkt erre a célra felállított oszlopokon. A napvitorla rögzítési pontjainak helyét, magassági pozícióját először hevederes feszítőkkel kijelöljük, hogy a textília ne lógjon be. A próbafeszítéskor ellenőrizzük a napsugarak érkezési irányát is, és így alakítjuk ki a végleges dőlésszöget – Önnel együtt, az igényei szerint. Tavasztól egészen októberig díszítheti az otthonát a napvitorla, amit aztán egyszerűen szétszedhet a téli tároláshoz. A feszítőelemet nem kell szétszedni, csak meglazítani, majd a száraz textíliát összehajtogatni. A tartóoszlopok pedig könnyen kiemelhetők a helyükről.
A FIX napvitorla textíliája: könnyű, mikrohézagos ShadeNET textília, amitől a napvitorla szépen feszül. Kellemesen átjárja a szél, nagy esőzéskor pedig lefolyik róla a víz, illetve átengedi a vízcseppeket. UV-védelme biztonságos árnyékot ad.
Maximálisan árnyékolható terület: 25 m2

PARTY ÁLLÍTHATÓ napvitorla
Állítható napvitorlával már személyre szabhatja, és olyan szögben állíthatja be az árnyékoló textíliáját, ahogy Önnek tetszik. Az állítható napvitorla „lelke” az IDEA-oszlop, ezeken futnak azok a csúszkák, amelyek segítik a napvitorla könnyű mozgatását és a kellő szögben történő beállítását, rögzítését. Az épület falán lévő rögzítések fix vagy akár állítható magasságúak is lehetnek. Rengeteg variációs lehetőséget kínál a PARTY! Nyitott teraszokon, kerthelyiségekben és az erkélyen, de vendéglők teraszán, közösségi épületek udvarán, játszótereken is megállja a helyét ez az állítható napvitorla. Ez is könnyen szétszedhető és tárolható a következő szezonig.
A PARTY napvitorla textíliája: ezt a típust elkészítjük a pillekönnyű ShadeNET textíliából, valamint a Suntropic és Solids árnyékolótextíliákból is.
Maximálisan árnyékolható terület: 25 m2

KITEKERHETŐ napvitorlák:
A kitekerhető napvitorlák tulajdonképpen a napellenző, illetve az oszlopos napernyő és a napvitorla legjobb tulajdonságait egyesítik. A lényegük, hogy a vászont könnyen és egyszerűen kinyithatjuk, illetve feltekerhetjük, akkor, amikor csak akarjuk. A vitorla rögzítésének módjától függően két eltérő konstrukciójú termékcsaládot kínálunk: az egyik a napellenző ihlette COMFORT, a másik pedig az átlója mentén csőtengelyre feltekerhető ROYAL napvitorla.

COMFORT kitekerhető napvitorla
Ponyváját a napellenzőhöz hasonlóan egy falra, az erkély mennyezetére vagy szarufákra rögzített acél csőtengelyre tekerhetjük fel hajtókarral, a textíliák külső sarokpontjait pedig IDEA-oszlopokon rögzíthetjük a kívánt magasságban. Családi házak, társasházak, éttermek teraszára, zárt udvarok, üvegházak, medencék árnyékolására is kitűnő ez a típus. Télen pedig nincs más dolga, mint feltekerni a ponyvát, az oszlopokat pedig kiemelni a rögzítésükből. Védőtetővel a ponyvának plusz védelmet adhat.
Működtetés: kézi, hajtókarral
A COMFORT napvitorla textíliája: ShadeNET, Suntropic, Solids, Soltis 86 és 92
Maximális méretek: szélesség: 6 m, kinyúlás: 6, felület: 30 m2

COMFORT-PLUS kitekerhető napvitorla
Ezzel a napvitorlával a működtetést kívántuk kényelmesebbé tenni, ezért a kézi hajtókar mellett ezt a típust már motoros mozgatással is elérhetővé tesszük. Ez azt jelenti, hogy kapcsolóval vagy távirányítóval, egyszerűen és könnyedén kezelheti ezt a kitekerhető napvitorlát. A kézi hajtókaros és a motorizált típus közös jellemzője, hogy az épület homlokzatára vagy mennyezetére rögzített acélhenger mindkét végére egy-egy kötéldobot erősítettünk. Erre tekeredik fel, illetve erről tekeredik le a vitorlát mozgató és feszítő kötélzet, méghozzá úgy, hogy közben a textíliát az optimális módon kezeli: amikor kitekeri a napvitorlát, akkor a feszességét hosszú ideig megtartja, sőt a feszítőrugók a textília és a kötélzet idő és időjárás okozta méretváltozásait is korrigálják. Betekerés során a speciális feszítőrugók szintén folyamatosan kompenzálják a textília feszességét, hogy a lehető legkényelmesebben biztosítsák Önnek a hibátlan működést.
Működtetés: kézi hajtókarral, illetve NHK csőmotorral, akár fény- és szélérzékelővel is
A COMFORT-PLUS napvitorla textíliája: Suntropic, Solids, Soltis 86 és 92 (Shade-NET nem ajánlott)
Maximális méretek: szélesség: 5 m, kinyúlás: 5 m, felület: 25 m2

FESZÍTETT COMFORT-PLUS kitekerhető napvitorla
Tetővilágítók, pergolák, polikarbonáttal fedett teraszok árnyékolására ajánljuk ezt a napvitorlát, amelynek működése megegyezik a COMFORT-PLUS típuséval, de az oszlopok nélküli kitekerhető árnyékolóban kétoldalt kifeszített acél sodronykötél vezeti a homlokprofilt.
Működtetés: kézi vagy NHK motoros, akár fény- és szélérzékelővel is
A FESZÍTETT COMFORT-PLUS napvitorla textíliája: Suntropic, Solids, Soltis 86 és 92 (Shade-NET nem ajánlott)
Maximális méretek: szélesség: 5 m, kinyúlás: 5 m, felület: 25 m2

ROYAL-PLUS kitekerhető napvitorla
Ez a napvitorla azzal a plusszal rendelkezik, ami még inkább megkönnyíti a működtetését: a kézi hajtókaron túl motorizálva is gyártjuk ezt a típust. Mindkettő esetében egy kötéldob gondoskodik arról, hogy a napvitorlát mozgató és feszítő kötélzet automatikusan erre tekeredjen fel. Ez jelentős „PLUS” kényelmet biztosít a működtetésben, hiszen csak egyetlen hajtókarral kell ki- vagy betekerni a terméket, a szereléskor beállított optimális feszességet hosszú ideig megtartja, sőt a feszítőrugó a textília és a kötélzet idő és időjárás okozta méretváltozásait is kompenzálja. A ROYAL-PLUS motoros kitekerhető napvitorla szerkezeti kialakítása megegyezik a kézi hajtókaros típussal, de az acélhengerbe NHK csőmotor kerül, amely már kapcsolóval, távirányítóval vezérelhető, sőt automatizálható is fény- és szélérzékelővel.
Működtetés: kézi vagy motoros
A ROYAL napvitorla textíliája: Shade-NET, Suntropic, Solids
Maximális méretek: szélesség: 6 m, kinyúlás: 6 m, tengelyhossz: 8,5 m, felület: 36 m2, az oldalak aránya: max. 1:1,1

Viharkár következtében bekövetkező sérülések nem tekinthetők garanciális hibának!

Amennyiben kérdése merült fel a termékkel kapcsolatban, hívjon minket a +36 20 489 8600 telefonszámon vagy kérjük írjon nekünk, ajánlatkérését várjuk!

error: Content is protected !!