Túlzott felmelegedés ellen a leghatásosabb védekezés a kültéri árnyékolás. Míg leeresztett állapotában az alumíniumredőny hermetikusan kizárja a külvilágot és a zsaluzia is csak az elforgatott lamellák résein át nyit a külső tér felé, addig a napháló rálátást biztosít a körülöttünk lévő világra.

A napháló ideális kültéri árnyékoló, hisz védelmet nyújt a túlzott napfény ellen, de a lukacsos textílián keresztül biztosítható a természetes megvilágítás, a szellőzés és a környezettel való közvetlen kapcsolat is.

További képeink

A kültéri árnyékolás természetesen az időjárás viszontagságainak ellenállóbb anyagokat, masszívabb konstrukciókat igényel. A napháló általános működési elve:

  • mérettől függően különböző átmérőjű rolettahengerre tekeredik fel a lukacsos textília
  • a legegyszerűbb és legolcsóbb változatot kivéve (ami “csupasz”), alumínium védőtok burkolja a rolettahengert
  • hogy textilt a szél ne csapkodja, ezért acélkötéllel vezetjük meg oldalt, vagy alumínium vezetősínben futtatjuk az alsó nehezékprofilt
  • kézi hajtókarral, esetleg elero motorral: kapcsolóval vagy távirányítóval működtethető.

Alapáron a szerkezet fehér, de természetesen felár megfizetése mellett bármely RAL színben megrendelhető, hogy a napháló, azaz a kültéri roletta a ház homlokzatához tökéletesen illeszkedhessen. A lukacsos textília lehet krém, bézs, szürke és barna színű. A poliészterszál erősítésű textília rendkívül ellenálló a széllel és a használat során fellépő feszítéssel szemben. -30 és + 70 Celsius fok közötti hőmérsékleten alakváltozás nélkül alkalmazható. A mikrólukasztású textília a nyílászáró előtt felszerelve a napsugárzás energiájának 97 %-át nyeli el és veri vissza, kizárva ezáltal az üvegházhatást. Ennek köszönhetően a helyiség klímaberendezésének használata korlátozható, akár kiiktatható, így energia takarítható meg, az épület üzemeltetési költsége csökkenthető.

Zip-Tex

A Zip-Tex napháló, külső árnyékolóként hatékony védelmet jelent a nyári hőségben.

A szövet egy zárt alumínium tokba tekeredik fel a ponyva hengerre, melyet egy elektromos végállású csőmotor (javasoljuk a csendes, német Elero terméket) mozgat. A hengertok lehet íves és 20 fokos vagy négyszögletes kialakítású, melynek oldalpofa szerkezete öntött alumíniumból készül. A konstrukció előnye továbbá, hogy a napháló szélein nincsen zavaró fényrés, a textil kétoldalt (fél) cipzárral folyamatosan a lefutókba zárva, így biztosítva a termék szélállóságát is. A tok gyártható külső, illetve vakolható, akár szigetelésbe rejtett kivitelben is.

A szövet csendes és folyamatos megvezetését az alumíniumból készült speciális műanyag betéttel ellátott lefutó sínek biztosítják. A szövet a teljes zárásnak köszönhetően kizárja a rovarokat és a napfény energiájának mintegy 90%-át visszaveri.

A terméket Net és Soltis átlátszó textilekkel készítjük.

A Zip-Tex különlegessége abban rejlik, hogy árnyékol, de közben kellemes kilátást biztosít: nincs bezártság érzet, nincs napfénytelen, teljes sötétség. A Zip-Tex külső árnyékoló, és mint ilyen, a leghatékonyabb védelmet képes nyújtani, hiszen az a legjobb, ha már kinn útját álljuk a napfénynek. Egészen méretes, 3×3 méteres üvegfelületet is árnyékolhatunk. A textília zavartalan kilátást enged, miközben a kíváncsi tekintetektől óvja az árnyékolandó területet.

A szerkezet és a textília is vízzel és semleges tisztítószerrel tartható tisztán.

Viharkár következtében bekövetkező sérülések nem tekinthetők garanciális hibának!

Amennyiben kérdése merült fel a termékkel kapcsolatban, hívjon minket a +36 20 489 8600 telefonszámon vagy kérjük írjon nekünk, ajánlatkérését várjuk!

error: Content is protected !!