Terasz, kávézó, benzinkút: bevetésen a pergola

Amikor egyedi, a helyszíni igényeknek és minden kihívásnak, elképzelésnek megfelelő árnyékolót gyártunk, akkor vagyunk igazán elemünkben. Ha esik, ha fúj, ha süt, minden helyzetre ajánlunk árnyékolót. Tartson velünk, és tudjon meg mindent a pergoláról!

A pergola a különleges árnyékolók között is különleges helyet foglal el. Hogy miért? Mert extra erős, extra nagy és extra látványos. A pergola abban a legjobb, ami esetleg más kültéri árnyékolónak feladná a leckét: bírja a szelet, akár 15 méter hosszú is lehet a terasz, a pergola megoldja az árnyékolást, ponyvája alatt mindig biztonságban tudhatjuk magunkat.

Nos, ezek a tulajdonságok meggyőzőek akkor is, ha egy ház nagyméretű és kissé szeles teraszát kell árnyékolni és akkor is, ha egy szélfújta kávézó vagy étterem kültéri vendéglátóterét kell megvédeni. És akkor is, ha egy benzinkútról van szó az autópálya mellett, ahol a szélcsatorna miatt állandó az erős légmozgás. Amikor a napernyők és a csuklókaros napellenzők nem bírják a kihívásokat, akkor lép színre a pergola!

Ma már az a házaspár is boldog az egyedi Rollstar pergolájával, akik dunaharaszti otthonuk teraszára keresték a megfelelő árnyékolót. A kívánságlistájuk: a meglehetősen hosszú és széles teraszukra egy fix vázas szerkezetű árnyékolót képzeltek el. Olyat, amely a lemenő nap sugarai ellen is véd, amikor délután kinn ülnek a teraszon. Az elképzelések mellé a helyszíni felmérés során további kritériumok csatlakoztak: a terasz légterébe benyúló szarufavégek meghatározták az árnyékoló dőlésszögét. Mindezek fényében, és egy, az üzemünkbe tett látogatás után a pergola A3 típusú árnyékolóra esett a házaspár választása. Az aluváz szerkezetű árnyékolóra a Sattler egy középszürke ponyvatextíliája került, amely speciális, dupla impregnált kivitelezésével állja a szelet, az esőt.

Legyen szó egy családi ház kertjéről, egy benzinkút vagy egy vendéglátóhely teraszáról, adódhatnak olyan építészeti adottságok, amelyek szintén kizárják a tucattermék alkalmazását, és csakis az egyedi gyártás jöhet szóba. Ilyen például egy lépcső, amit számításba kellett vennünk, amikor a dunaharaszti pergolát terveztük: a három lefutó láb közül a középső aszimmetrikus osztással készült, hogy a lépcső továbbra is akadálytalanul használható legyen. Egy több mint 8 méter hosszú és csaknem 4 méter kinyúlású pergolát gyártottunk, amelynek a ponyvája lehúzva 100 centiméterrel a terasz padlója fölött áll meg, így teljesítettük azt a kérést, hogy az alacsony szögben érkező napsugarak se zavarják a kinn üldögélőket. Egy gombnyomás a távirányítón, és a motor működésbe lépve leengedi, illetve felhúzza a pergolát.

Terasz, kávézó vagy benzinkút? Legyen az ország bármely pontján is egy szeles terasz, ami árnyékolásra vár, a Rollstar szakembereire számíthat!

error: Content is protected !!