Zöld út a Rollstar rolettáknak

Egyre-másra nőnek ki a földből az irodaházak. Mind csupa üveg, modern és csillogó, ahogyan a Science Park is. Igen ám, de ez a high-tech tér akkor válik ergonomikus munkakörnyezetté, ha a hatalmas ablakokon beáramló napfényt úgy „terelgethetjük”, ahogyan szeretnénk. Ezt oldottuk meg rolettákkal, és nyertünk vele még valamit!

Jól bevált csapaton ne változtass – mondják, és ez igaz lehet az árnyékolástechnikára is. Annyiban biztosan, hogy például az utóbbi időben azt tapasztaljuk, hogy az irodaházak és az iskolák újra előszeretettel választják a rolettát beltéri árnyékolóként. Így történt ez a Petőfi híd budai lábánál felépült Science Park esetében is, ahová szintén rolettákat szereltünk fel.

A rolettáról azt kell tudni, hogy már a legegyszerűbb változata is látványos változást hoz a textíliának köszönhetően. Ekkor az árnyékoló textilt egy acél rolettacsőhöz rögzítjük – ahogyan ez az irodaház fotóján is látszik –, az alsó részébe pedig egy alumínium csövet varrunk be nehezékként. Ezúttal a gyöngyláncos mozgatás mellett döntöttek a megrendelők, de akár rugós működtetéssel is legyártjuk a rolettát. Arra is lehetőség van, hogy az oldalfalon kívül a mennyezetre rögzítsük az árnyékolót, de a ferde falsíkok sem fognak ki a rolettán. Létezik tokozott verzióban, sőt tokozott és vezetősínes változatban is a roletta, ez utóbbi például akkor praktikus, ha tökéletesen ki akarjuk zárni a fényt, hiszen ekkor a textília két oldala alumínium vezetősínben mozog. A roletta textíliái jelentik az árnyékoló lelkét, és mint ilyen, a Rollstar nagyon figyel rá. Ezért a bemutatótermünkben, partnereinknél, sőt a honlapunkon is külön összefoglaltuk, hogy az egyes rolettatextíliák milyen tulajdonságokkal bírnak. Hiszen attól függően például, hogy milyen színűek és milyen a szövéssűrűségük, eltérő a fényvisszaverő és a fényáteresztő képességük. 

A Science Park irodájában azonban ennél fontosabb feladat volt, hogy a roletta segítsen barátságossá tenni az atmoszférát. Mi más is lehetne hatékonyabb eszköz a színeknél, ha hangulatteremtésről van szó, így ezek a roletták kiwizöldben készültek el. Ez egyrészt behozza a természet pozitív energiáit az irodába, másrészt pedig összhangban van a Science Park építőinek a filozófiájával is, hiszen a ház korszerű épületüzemeltetési rendszere környezetbarát technológiákkal valósult meg.

A kiwizöld rolettákkal lett teljes az összhang a belső térben, emellett pedig ezek a praktikusan és könnyen használható beltéri árnyékolók nap mint nap gondoskodnak a megfelelő fényviszonyokról, az irodai ergonómiáról.

error: Content is protected !!