500 napháló egy házon

Hol máshol is lehetne félezer napháló egy épületen, mint egy irodaházon. Ez a projektünk tehát a naphálóról szólt és egy újabb irodaházról, így megmutathatjuk, hogy egy árnyékolástechnikai feladatra több jó megoldás is létezik. Mert a Rollstar mindig az egyedi igényekhez és lehetőségekhez igazítja az árnyékolóit.

Ezúttal a pesti oldal felkapott üzleti negyedében, a XIII. kerületi irodafolyosó egyik épületében volt dolgunk. A nagy üvegfelületek itt is adottak, de egy újabb kihívásra is fel kellett készülni: a ház magasságára, így az alpintechnikával dolgozó Altum Kft. együttműködésével kerültek fel a kültéri árnyékolók.

A naphálóknak télen-nyáron szerepet szánnak az irodaházban, hiszen nem csak nyáron szükséges kinn tartani a napsugarakat, hogy ne szökjön az egekbe a hőmérő higanyszála, hanem télen is, amikor igen bántó tud lenni az éles fény – különösen akkor, ha az a monitorba is becsillan. A napháló megoldás mindkét feladatra, ráadásul a lyukacsos textíliája miatt nem érezzük úgy, hogy el vagyunk zárva a külvilágtól. A napháló ugyanis nem zavarja a kilátást és a szellőzést sem akadályozza. Mivel kültéri árnyékolóról beszélünk, az is fontos tulajdonsága a naphálónak, hogy a textil összetételében poliésztert is találunk, amitől erősebb és ellenállóbb a széllel szemben és jobb a tartása is. Ezt az irodaházat a Net típusú napháló-textíliánk árnyékolja, fekete színben választották a megrendelők, és a 77% PVC mellett 23% poliésztert tartalmaz. Irodai környezetben lényeges továbbá, hogy lángmentes textíliáról van szó.

A választásban ezúttal is jól jött az online is megtekinthető katalógusunk, amiben összefoglaltuk a napháló-textíliákat. Az egyes típusokhoz és színváltozatokhoz azt is odaírtuk, hogy mennyi fényt enged át a textília, mennyit tükröz vissza, illetve hogy mennyit nyel el. Mindezek fényében lehet kiválasztani az igényeknek megfelelő típust.

Ami pedig a napháló strapabírását illeti, elég beszédes, ha annyit mondunk: -30 és +70 Celsius-fok közötti hőmérsékleten is ugyanúgy bírja a napháló, nem veszti el az alakját, a tartását, így az irodaház dolgozói is biztosak lehetnek abban, hogy télen-nyáron jó szolgálatot tesz nekik a napháló.

error: Content is protected !!