Redőny: a hétvégi ház biztonságáért

Míg az elmúlt hónapokban minden szabad időnket igyekeztünk a hétvégi házban tölteni, addig szeptemberben már ideje gondolnunk arra, hogy mivel védjük meg a legszebb nyári emlékek helyszínét. Az alumínium redőny ez esetben is beválik! Kíváncsi rá, hogy miért?

Amikor újra előkerülnek a szekrény mélyéről az iskolatáskák, az jelképesen egyet jelent az ősz beköszöntével. Persze az esték sem olyan balzsamosan simogatóak már, és reggelente elkel a kardigán… Szóval ősz van. Ez pedig a legtöbb család életében együtt jár azzal, hogy kevesebb időt töltenek a nyaralóban. De ahogyan az ablakokban virító muskátlik átteleltetéséről, úgy a ház biztonságáról is gondoskodni kell, amire a korábbi hírleveleinkben többször is tárgyalt védőrács mellett az alumínium redőny is jó választás. Miért?

Az alumínium redőny legfőbb tulajdonsága a védelem, ami jelenti egyrészt a hővédelmet, de ezen kívül a mechanikai védelemben is számíthatunk erre a masszív kültéri árnyékolóra. Az aluredőny lamellái – amelyek zárt oldalsínben futnak – teljesen leeresztett állapotban egyszerűen feltolhatatlanok. Ez a páncélzatot rögzítő felső acél laprugók munkájának köszönhető, így a Rollstar alumínium redőny kifog az illetéktelen látogatón. Ennek a fontosságát könnyű felismerni, ha tudjuk, hogy egy ház legtámadhatóbb, legérzékenyebb felületét az ablakok jelentik. Alumínium redőnnyel felszerelve azonban nem csupán a hideg, szeles idő, a zivataros időjárás viszontagságaitól óvhatjuk meg az üvegfelületeket, és ezzel a házat, de a betörőket is megállíthatjuk.

Az alumínium redőny ráadásul nem csak véd, hanem öltöztet is. Ahogy a képünkön is látszik, a redőnyt tökéletesen harmóniába hozhatjuk a ház homlokzatával és az ablakkeretek színével. Könnyen lehet az alumínium redőny palástja bézs, hogy passzoljon a díszkő színével, míg a lefutó, a redőnytok és az alsó léc a faablakok árnyalatával egyezik meg. Ehhez mindössze ki kell választani a RAL színskáláról a megfelelő árnyalatokat, a többi a mi dolgunk.

Az alumínium redőny mellett szól még más érv is! Például az, hogy elkészítjük szúnyoghálóval kombinálva is, és az is lényeges, hogy alumínium redőnyt bármikor fel lehet szereltetni az ablakokra – annyi csak, hogy ha nem az építkezéskor gondolunk erre, akkor a védőtok látható lesz. A redőny működtetésére is többféle variáció létezik. Hevederes, zsinóros és hajtókaros változatban is legyártjuk, de korszerű megoldásként az elektromos redőnymozgatást ajánljuk. Erre is többfélét, hiszen a német csúcstechnológiát képviselő Elero és a költségtakarékosabb KY-motor márkatermékekből is kiválaszthatja a minden szempontból legmegfelelőbbet.

error: Content is protected !!