Mi való a tetőtéri ablakokra?

Sokan teszik fel nekünk ezt a kérdést, keresve a legjobb megoldást a speciális helyzetre. Hiszen a ferde falsíkban elhelyezkedő tetőtéri ablakokra a legtöbb hagyományos árnyékoló nem praktikus, mivel belóg és megakadályozza az ablak kinyitását is. De akkor mégis mi való a tetőtéri ablakokra?

A tetőtér mint élettér rengeteg ember számára vonzó. Vannak, akik a ferde falak alkotta különleges építészeti megoldásokért szeretik, és vannak, akik számára a tetőtér jelenti otthonuk négyzetmétereinek a kiterjesztését. A tetőtér azonban új kihívások elé állíthat bennünket, gondoljunk csak arra, hogy teljesen más a napsugarak beesési szöge egy hagyományos és egy ferde ablak esetében. Ekkor jön a kérdés: hogyan árnyékoljak? Mi való a tetőtéri ablakokra? A speciális, két oldalt megfeszített rolót és a reluxát megelőzi a pliszéfüggöny kedveltsége. Ez a modern és esztétikus, harmonikaszerűen hajtogatott textíliájú árnyékoló ugyanis minden elvárásunkat teljesíti a tetőtéri ablakon.

A legfontosabb, hogy az ablakszárnyra szerelve együtt mozog az ablakkal, így nem akadályozza meg a nyílászáró kinyitását és becsukását. A feszített fém vezetőszálaknak köszönhetően szépen követi az ablaküveget a textília, nem lóg be, nincs „hasa”. Rengeteg textil áll rendelkezésre a pliszéfüggönyökhöz, amelyek különféle mértékben szűrik meg a napsugarakat, illetve tükrözik vissza azokat – készítettünk is erről egy online katalógust. A pliszéfüggönyt day and night változatban is elkészíti a Rollstar. Ilyenkor egy 3 sínes szerkezetet gyártunk, amiben két különböző textília mozog. Az egyik, a day egy áttetsző textília, ami a napközbeni árnyékolás feladatát látja el, amikor mondjuk olvasáshoz zavaróan élesek a fények. A másik, a night a teljes sötétséget adó textília az éjszakai pihenés zavartalanságán túl a tévézéshez és számítógépezéshez is tökéletes fényviszonyokat teremt.

A pliszéfüggöny személyre szabható, különlegesen sokoldalú árnyékoló, a tetőtéri ablakok legszebb és legpraktikusabb árnyékolója. Ráadásul – ahogyan a példánk is bizonyítja –, a pliszé még a trapéz alakú ablakokra is beépíthető. Így teljes a harmónia.

Most már nem kérdés, hogy mivel árnyékolja a tetőtéri ablakot!

error: Content is protected !!