Visszatértünk Royal-Plus napvitorláinkkal

Jöttünk, láttunk, árnyékoltunk és visszatértünk. Tavaly a beltéri árnyékolásról gondoskodtunk egy üzemben, nemrégiben pedig visszatértünk és napvitorlákat állítottunk fel az udvaron. Hogy ez nem túl izgalmas? Dehogynem, hiszen Európa egyik legkorszerűbb, gyógyászati segédeszközöket gyártó cégéről van szó Tatabányán, na és persze a Royal-Plus napvitorlákról!

Annál jobb visszajelzést aligha tudhat magáénak egy gyártó cég, ha újra felkeresik azok a partnerek, legyen szó multinacionális vállalatról vagy magánemberről, akikkel egyszer már kapcsolatba került. Erről jó beszélni, és mi itt a Rollstarnál különösen fontosnak tartjuk. A gyógyászati segédeszközök gyártására szakosodott tatabányai céget Európa-szerte elismerik korszerűségéről és innovatív szemléletéről. Tavaly a már meglévő üzemegység irodáit szereltük fel sávrolókkal, illetve beltéri motoros rolettákat szereltünk fel az éttermébe. Ez a projekt mintegy harminc árnyékolástechnikai termék méretpontos legyártását és helyszíni felszerelését igényelte a Rollstartól. Miután a múlt év végén átadták a gyár vadonatúj üzemegységét, újra csörgött a telefonunk, és ismét felkértek bennünket: ezúttal a nyári éttermi részleg kültéri árnyékolására. Mivel a kültéri árnyékoló és az épület harmóniáját mindig szem előtt tartjuk, és most egy csupa üveg, high-tech épülethez kerestük a leginkább passzoló árnyékolót, ezért a napvitorlát ajánlottuk. Méghozzá a Rollstar legmodernebb és leglátványosabb típusát, a Royal-Plus napvitorlát. Hogy miért? Mert a megrendelő elegáns és a mai kor követelményeinek megfelelő kültéri árnyékolóra vágyott.

A Royal-Plus napvitorla egy kitekerhető típus, aminek négyszögletű a ponyvája, és egészen nagy terület árnyékolására képes. Ezúttal két darabot állítottunk fel az üzem udvarán, egyenként 5×5 métereseket. Ami a rögzítést illeti, az alumínium tartóoszlopokat egyedi betonalaptestekbe helyeztük, de ha a helyzet úgy kívánja meg, akkor konzolok segítségével az épület homlokzatára is felerősíthetők a napvitorla sarokpontjai. Mivel a Royal-Plus napvitorláról van szó, így természetes, hogy motorizált, vagyis egy NHK csőmotor gondoskodik a problémamentes és kényelmes működésről. Egy gombnyomás, és a kötéldobra automatikusan feltekeredik a kötélzet, ami mozgatja és kifeszíti a napvitorlát. A textília feszességét a helyszínen beállítjuk, ezt meg is tartja a szerkezet, ugyanakkor a feszítőrugó, érzékelve a textil és a kötélzet időjárás okozta apró méretváltozásait, képes kompenzálni ezt annak érdekében, hogy a napvitorla minden időben kellően feszes maradjon. Mivel egy üzemről van szó, ami munkaidő után és hétvégéken kiürül, még fontosabb, hogy védve legyenek a napvitorlák a hirtelen kerekedő vihartól, nagy széltől. Ezt a problémát egyszerűen orvosoltuk egy szél- és fényérzékelő automatika beépítésével.

error: Content is protected !!