Csak okosan: itt az Elero Centero Home

Három évente Stuttgartra figyel ez egész szakma. Az R+T világkiállítás olyan számunkra, mintha miénk lenne az aranyjegy, amivel bejuthatunk Willy Wonka csokiüzemébe. Itt minden az árnyékolástechnikáról szól, persze a Rollstar a német Elero cég hazai képviselőjeként leginkább a Centero Home debütálását várta. Ez az új épületautomatizálási rendszer biztosan megváltoztatja a mindennapokat!

Elég csak néhány adatot ide idézni ahhoz, hogy érezzük, milyen volument képvisel a stuttgarti R+T kiállítás. Régiónk egyik legnagyobb építőipari kiállításán, a Construmán bizonyára Ön is járt már, ahol mintegy 13 000 négyzetméteren, 300-350 cég képviselteti magát. Az R+T területe ennek majd’ tízszerese és úgy 1000 kiállító állítja fel a standját itt. Minden az árnyékolástechnika körül forog: alumínium redőny, zsaluzia, napellenző, napvitorla és persze az automatizálás.

Ma már mindinkább természetes elvárás az épületvezérlés. Mondhatni: az építtetők kívánságlistájának elején szerepel a motorizált redőny és árnyékolástechnika, ami abszolút érezhető hazai viszonylatban is. Egyre többen gondolnak az épületautomatizálásra úgy, mintha egy személyi asszisztensük lenne, aki mindig figyel az otthonuk komfortjára. Az Elero újdonsága, a Centero Home megalkotásakor pontosan ez a cél vezérelte a fejlesztőket: legyen a lehető legegyszerűbben kezelhető, legbiztonságosabb és legokosabb az otthonunk.
A Centero Home a világkiállításon debütált, és rengetegen kíváncsiak voltak rá, hogy mire képes ez a nyílt és moduláris épületvezérlési rendszer. Az Eleróban ezúttal sem csalódunk, mert minden olyan funkcióval felruházta az új rendszerét, amivel kényelmesebbé tehető az otthonunk: lefedi az árnyékolástechnika minden elemét (redőny, napellenző, zsaluzia, roletta, napháló) és más gyártók épület- és biztonságtechnikai elemeivel is összekapcsolható.
A rendszer 433 MHz-n és 868 MHz-n, infravörös vagy IP révén kommunikál, és nagyon egyszerű használni. Beépítése sem komplikált, és máris vezérelhetjük a redőnyt, a naphálót. A motorizált árnyékolókhoz igény szerint Philips világítás, mozgás- és füstérzékelő, ablaknyitó, termosztátos fűtőtest vagy hőmérséklet-érzékelő is kapcsolódhat, sőt időjárás-előrejelző is integrálható. A Centero Home segítségével összekapcsolt készülékeket okostelefonról és táblagépről – iOS alapú vagy Androidos eszközeinkről – egyaránt irányíthatjuk, otthon a kanapén ülve vagy akár útközben. Aki pedig mindenből szereti kihozni a maximumot, az a Centero Home Plus-hoz szabadon csatolhat további funkciókat a különféle applikációknak köszönhetően, és mindezt anélkül, hogy a hardware-t ki kellene cserélnie: Sonos hangosbeszélő, Osram Lightify, Netatmo időjárásállomás és további okosotthon-alkalmazások köthetők be a hálózatba. Nem utolsósorban a Centero Home Plus-t Amazon Alexa is vezérelheti. Így ha szeretnénk lehúzni a redőnyt, elég csak Alexának szólni.

error: Content is protected !!