Pliszéfüggönyök textilcserével

Jellegzetes, harmonikaszerű megjelenésükkel a pliszéfüggönyök épp annyira mutatósak a beltérben, mint amilyen jól végzik a munkájukat. Dekoratívak, ugyanakkor védenek is a napsugaraktól, ráadásul mindenféle ablaktípusra elkészítjük az egyedi pliszéfüggönyöket. Így tettük ezt közel tíz évvel ezelőtt is ebben a télikertben, ahol idén újra megjelentünk…

A pliszéfüggönyökben az a legnagyszerűbb, hogy sokoldalú kialakíthatóságukkal nem csupán a szokványos, négyzetes ablakok belső árnyékolását láthatják el, de tetőterek és télikertek ferde, illetve vízszintes üvegfelületeinél, sőt, trapéz, háromszög vagy boltíves ablakoknál is alkalmazhatók. Igény szerint ablakmélyedésbe, ablakszárnyba, de a fal síkja előtt is felszerelhetjük a beltéri árnyékolót, mert karcsú, de masszív szerkezete ezt a mozgásteret is megengedi.

Azzal pedig, hogy legalább ötvenféle textíliából áll a kínálatunk, valóban olyan pliszéfüggöny kerülhet az otthonába, ami stílusos és harmonikus megjelenést kölcsönöz a nyílászáróknak. Lehet a célunk a teljes sötétséget adó, a fényvisszaverő vagy éppen a fényáteresztő pliszétextília választása, attól függően ajánlunk megfelelő típust, ami szépen felöltözteti az ablakokat.

Attól függően, hogy mekkora felületre, milyen magasságba, illetve milyen típusú ablakra kerülnek a pliszéfüggönyök, különféle mozgatást javasolunk. Zsinórral és gyöngylánccal egyszerűen állíthatjuk be a pliszéket, de ha ferde falsíkba épített ablakokra készítjük a pliszét, akkor fogantyúkkal látjuk el az árnyékolót. A magasba szerelt darabokat mozgató rúddal szereljük fel, de itt már végképp érdemes elgondolkodni a motoros mozgatás lehetőségén, ami egy újabb komfortfokozattal emeli a használatukat. Gombnyomásra mozgathatjuk ekkor a pliszéfüggönyöket, és ha még a programozhatóságukra is gondolunk, akkor az általunk megadott időpontokban a távollétünkben is dolgoznak a pliszéfüggönyök. Különös jelentőségű lehet ez többek között egy télikertben is, ahol a növények igényeinek megfelelően állíthatjuk szolgálatunkba a pliszéfüggönyt.

Lassan tíz éve annak, hogy ebben a télikertben is az volt a feladatunk, hogy pliszéfüggönyökkel teremtsük meg a komfortos árnyékolást. Nemrégiben pedig újra visszatértünk ide, hogy csupán az új textíliákkal, egy látványos textilcserével hozzunk frissességet a térbe. Hogy miért tartjuk ezt sikerfeladatnak? Mert ez a munka arról szól, hogy megéri a minőséget és az egyedi beépítést választani, mert hosszú távú befektetésként évekkel később nem komplett cserével, hanem csupán egy takarékosabb, mégis óriási változást hozó textilcserével szerezhetünk akár újabb tíz évre örömöt megrendelőinknek.

error: Content is protected !!