Napvitorláink a tengerparton

Hurrá, nyaralunk! Aki a tenger közelségét keresi, és ehhez a lehető legkevesebb időt töltené utazással, az a horvátokhoz veszi az irányt. Szeretjük a horvát tengerpartot, ahol ezen a nyáron már nem csak a magyar turistatársainkkal találkozhat, hanem a Rollstar napvitorláival is. De miért pont a napvitorlákkal?

Vakítóan kék ég fölöttünk, lábunk a homokba süpped, sütkérezünk az Adrián. A magyarok többsége a horvát tengerpartot választja nyaralása célpontjaként, ezért is különösen nagy büszkeség számunkra, hogy immár ott is találkozhatnak a Rollstar napárnyékolóival.

Napvitorlákkal méghozzá, amelyek nem csupán a helyszín miatt nem mindennapiak, de új bizonyítékot jelentenek arra is, hogy a napvitorlák látványos megjelenésükkel karaktert adnak az épületnek és jótékony árnyékba borítják a kisebb garzonnyi méretű teraszokat is. Itt, a tengerre néző teraszok árnyékolásakor az Idea típust vetettünk be, amelynek a ponyvája a két tartórúdon elhelyezett csúszkák segítségével állítható, így a Nap járásának megfelelően lehet mozgatni és élvezni a szabadban töltött időt, a pompás panorámát. A négyzetes ponyvájú napvitorlát egyik oldalon a homlokzathoz rögzítettük, másik két végpontját az óriás terasz korlátjain kívül, masszív tartókonzolokra erősítettük, mert így lehetett a legnagyobb felületet árnyékolni. A fehér ponyvák már messziről hívogatnak, mintha egy szárazföldre húzott hatalmas hajó vitorláit látnánk, amint büszkén állják a napsugarak és a szél kihívásait. Ehhez speciális textíliát használunk, hiszen ahhoz, hogy szépen feszüljön a napvitorla, nem csupán a konzolokat és homlokzati textilfeszítőket szükséges beállítani, de pillekönnyű, mégis strapabíró textilre van szükség. A ShadeNET textília pedig épp olyan, ami kell: könnyű, mikrohézagos, a szél kellemesen átjárja, a nagy esőzések idején pedig lepergeti a vizet, illetve átengedi magán.

A horvát tengerpart hangulatát az otthonában is élvezheti egy látványos napvitorlával, amit egyedi méretben, az árnyékolási feladatnak megfelelő kivitelben készítünk el, hogy terasza a saját kis nyári szigete lehessen!

error: Content is protected !!