Pliszéfüggöny: az átváltozóművész

Jellegzetes, harmonikaszerű textíliája különleges látványt nyújt, amivel a pliszéfüggöny az egyik legdekoratívabb beltéri árnyékoló. Sokoldalúságban pedig biztosan verhetetlen, mert nincs olyan ablakforma vagy tetőtéri nyílászáró, amire ne tudnánk egyedi pliszéfüggönyt készíteni. De van még valami: a pliszéfüggöny stílusát tekintve is igazi átváltozóművész! Kíváncsi rá, hogyan?

Gyártottunk már pliszéfüggönyt tetőtéri ablakokra, télikert hatalmas üvegfelületeire, kör alakú, háromszög és íves ablakokra, belvárosi irodába, így biztosan kijelenthetjük, hogy a pliszéfüggöny rugalmasan tervezhető és igényekre szabható árnyékoló, amit az izgalmas felületet eredményező, plisszírozott textília csak még vonzóbbá tesz. Karcsú felépítésének köszönhetően belesimul az üvegfelületbe, dekoratív részévé válik a nyílászárónak. Szépen követi az ablak üvegezését, és még a ferde tetősíkablakokon is hibátlanul feszül, mert szinte észrevehetetlen vezetősínek gondoskodnak a textíliáról.

A pliszéfüggönyt legtöbben a modern berendezésű otthonokhoz, irodákhoz kötik, és nem igazán tudják elképzelni klasszikus, polgári miliőben. Pedig a pliszéfüggöny átváltozóművész! Csak a fantázián, na és persze a megfelelő textílián múlik, hogy ez a korszerű árnyékoló egy klasszikus térnek is részévé váljon. A visszafogott színvilágú, egyszínű textíliák éppúgy alkalmasak erre, mint azok a mintás változatok, amelyek a természet egy idilli darabkáját hozzák el az otthonába. Ilyen ez a levélmintás pliszéfüggöny is, ami könnyed és látványos kiegészítője a polgári bútorokkal és régi tárgyakkal berendezett térnek. A pliszéfüggöny mozgatására szolgáló gyöngylánc is klasszikus formavilágot idéz, így minden részletében kellemes összhangot sugall. Persze a nagy belmagasságú, polgári lakásokban az is jól jön, hogy a pliszéfüggöny mérete is széles tartományban mozoghat, így a modern beltéri árnyékoló valóban tökéletes és harmonikus társa lehet a századelő hangulatát idéző környezetnek. A tökéletesség kedvéért azt is megtehetjük, hogy az alap áron fehér profilokat az ablakszárny, illetve a pliszéfüggöny színeivel összehangoljuk, és a kért színre porszórjuk.

error: Content is protected !!