Pliszéfüggöny, az átváltozóművész

Sokan szeretjük, ha kicsit meglódul az építészek fantáziája, és az egyen-falak és üvegfelületek helyett valami különleges születik. Azonban ennek csak akkor örülhetünk maradéktalanul, ha aztán az árnyékolást is megfelelően – és még jobb, ha emellett esztétikusan – tudjuk megoldani. Ebben segítettünk egy irodában, ahol olyan pliszéfüggönyök kerültek az ablakokra, amelyek több szempontból is verhetetlenek!

Nem elég, hogy ívesen tört a homlokzat, de még ablakokat is beépítettek, ami nagyon szép és látványos, de meggyűlt a bajunk az árnyékolással – szólt a kihívás a Rollstar számára. A helyszíni felmérés során rögtön egyértelművé vált, hogy itt a pliszéfüggönyök jelentik a megoldást. Egyrészt azért, mert ezzel a beltéri árnyékolóval bármilyen formájú ablakra elkészíthető a megfelelő árnyékoló, tehát megoldható az egyes ablakosztások kis háromszög alakú felületeinek az árnyékolása is, másrészt pedig alig foglal helyet, az ablakszárnyra építve nem gond a szellőztetés sem. Lehúzva szépen követi az ablaküveget, felhúzva pedig szinte észrevétlen marad.

Ezek a pliszéfüggönyök azonban tudnak még valamit! Felülről és alulról is fel-, illetve lehúzhatóak, ahogyan éppen szeretnénk. Így gyerekjáték megteremteni a kellő fényviszonyt a munkához, és a kilátást sem zárjuk le, ha az egyes pliszéfüggönyöket más-más irányba mozgatjuk. Ez a sokoldalúság stílussal is párosul, hiszen több mint ötvenféle pliszírozott textília áll a Rollstar mintaválasztékában, öt árkategóriában, így az adott környezetre és költségvetésre szabott, egyedi pliszéfüggöny kerülhet az ablakokra. A pliszéfüggönyt gyakran zsinóros mozgatással gyártjuk, ha pedig magasra van helyezve a függöny, akkor a motoros vezérlést ajánljuk. Itt a fogantyús megoldást választottuk, amivel könnyedén, gabalyodó zsinórok nélkül kezelhetőek az egymás mellé felszerelt elemek.

A pliszéfüggönyök az árnyékolástechnika átváltozóművészei, amelyek egyedi kivitelben bármilyen formájú ablakra szakszerűen legyárthatók. Önnek is van olyan ablaka, amelynek az árnyékolása megoldhatatlannak tűnik? Kérje a Rollstar segítségét!

error: Content is protected !!