Okos páros: zsaluzia és Siesta napellenző

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Rollstar mennyire fontosnak tartja az egyedi árnyékológyártást, és milyen sok előnnyel jár az, ha az igényeknek és a helyszínnek megfelelően készülnek el az árnyékolók. Erről szól a következő történetünk is, egyenesen egy irodaház tetejéről, ahol a kombinált árnyékolásnak köszönhetően maximálisan élvezhető az indián nyár minden perce.

Történetünk egy irodaház kültéri árnyékolásáról szól, de tulajdonképpen egy családi ház vagy egy sokemeletes társasház városi lakása is lehetne a főszereplő. A lényeg, hogy a szép nagy üvegfelületek és a kellemes, ám kissé szeles terasz árnyékolására kellett optimális megoldást találni, ez pedig a zsaluzia és a tokozott vezetősínes Siesta napellenző kombinációja lett. Így az irodaház minden helyisége, és ezentúl a VIP tárgyalóhoz tartozó, különleges panorámát nyújtó terasz is kellemes, árnyékolt hellyé válik, ahol oldottabb környezetben folyhatnak majd a megbeszélések. A zsaluzia népszerűségét ma már nem kell bizonygatni, legyen szó irodáról vagy modern családi házról, hiszen ez a kültéri árnyékoló igen könnyen megkedvelteti magát.

Akár építkezéskor, a homlokzat síkjába süllyesztve, vakolható változatban, akár egy felújítás, korszerűsítés alkalmával, látható tokos védőburkolattal ellátva, a zsaluzia segít a kellemes fényviszonyok megteremtésében. A lamellák dolgoznak ilyenkor, amelyeket bizonyos szögbe forgatva kirekeszthetjük a vakító napfényt, miközben nem zárjuk le tökéletesen a belteret. Sokáig ez a definíció volt az egyetlen a zsaluziákkal kapcsolatban, míg meg nem jelentek a C lamellák mellett a Z és az S lamellák, amelyek formájuknak és a lágy gumitömítésnek köszönhetően egymásba kapaszkodnak és megvalósítják a teljes fénykizárást. Míg a Z90 lamella robusztusabb felépítésű, az S90 lekerekített, ezért jóval kecsesebb megjelenésű. Az már szinte nem is kérdés, hogy hajtókaros vagy motoros legyen a zsaluzia mozgatása, annyival könnyebb és kíméletesebb a tökéletes, egyenletes működésű motorizált kivitel. Ráadásul ma már az sem lehetetlen, hogy akár három, egymás mellett lévő zsaluziát kuplungok beiktatásával egyetlen motor irányítson. A történetünkben szereplő irodaház ablakait antracitszínű C80-as zsaluziák árnyékolják, amelyeket Elero motorral, valamint szél- és fényérzékelővel szereltünk fel, és távirányítóval működtethetőek.

Az ablakok kültéri árnyékolását kipipáltuk, jöhet a terasz! Ha kissé szeles az árnyékolni kívánt rész, akkor legtöbbször a Siesta tokozott vezetősínes napellenzőt ajánljuk, itt is ezt tettük. Ennek a konstrukciónak az a lényege, mondhatni lelke, hogy a feszítőszerkezetet egy zárt kamrás extrudált alumínium vezetősínben rejtjük el, míg a textília védőtokba tekeredik fel. A különösen precíz, rejtett mechanika miatt a Siesta kizárólag csőmotorral működtethető, amelyhez fali kapcsoló vagy távirányító tartozhat. A teraszra 6×2,5 méteres Siesta napellenzőt gyártottunk, szintén antracitszürke szerkezettel, hogy a két árnyékolót harmóniába hozzuk. A megbízható és hibátlan mozgatásról egy Elero Lumero-Tel távirányítóval működtethető motor. Szintén felszereltük szélérzékelővel, mindemellett ami a Siesta extra erős ponyvatextíliáját illeti, talán nem is kell annál beszédesebb adat, mint hogy a 2-es fokozatú, viharos szélterhelést is kiállja. Ebben sincs párja a Rollstar speciális napellenzőjének.

error: Content is protected !!