Nyerő páros az erkélyre: napellenző és napfogó

Az erkély, ez a néhány négyzetméter az otthonunk legkedveltebb területévé válik, amint beköszönt a jó idő. Berendezésének fontos lépése a megfelelő árnyékolás. A legnépszerűbb kültéri árnyékolóval, a napellenzővel nem tévedhetünk, azonban a Rollstar a tipikus városi erkély-betegségre is esztétikus megoldást kínál egyedi szél- és napfogó segítségével.

A napos órák számának növekedésével egyenes arányban nő bennünk a vágy, hogy egyre több időt töltsünk a szabad levegőn. Nincs kertünk? Semmi gond, a sokadik emeleten, az erkélyen is megteremthetjük azt a környezetet, amire vágyunk. Az erkély akkor válik teljes értékű kültéri szobává, ha az árnyékolásról is gondoskodunk. Egy egyedi, méretre készített napellenző látványosan felöltözteti az erkélyt, de még fontosabb, hogy a káros UV-sugarakat megszűrve, árnyékban tartja a területet, és ez jótékonyan hat a lakás hőmérsékletére is.

Bő negyed évszázad alatt több tízezer Rollstar napellenzőt építettünk be, és ma is úgy gondoljuk, hogy rengeteg lehetőséget rejt ez az okos konstrukció. Így az örök kedvenc napellenző-modellek mellett időről időre megjelenünk új fejlesztéseinkkel. Legutóbb például a ZENIT napellenzővel, aminek legnagyobb erőssége az ereje. Extrudált alkatrészekből gyártjuk, ami extra szilárddá teszi a napellenzőt, ugyanakkor kellően könnyed is marad, és az árát is vonzóvá tettük. De van napellenzőnk szélvédett és kifejezetten szeles helyre, aprócska vagy épp óriási erkélyekre, hosszan kitekerhető elővászonnal felszerelve és még folytathatnánk a sort. Szóval lényegesnek tartjuk, hogy olyan palettát alakítsunk ki, amivel jó döntést hozhatnak a megrendelőink.

És ha már megvan, hogy pontosan melyik Rollstar napellenző-típus a legjobb az erkélyre, van még egy fontos dolog. Mivel a napellenző jó eséllyel a beltérből, akár több helyiségből is látható, lényeges, hogy körültekintően válasszuk meg a ponyvatextília színét. Így összhangot teremthetünk beltér és kültér között, vizuálisan összekapcsolva ezt a két helyet. A fotón látható napselyemből (Sunsilk) készült napellenző színei ragyognak a napsütésben, életörömmel töltik el az itt pihenőket.

De egy probléma még akkor is gyakran megoldatlan marad. Ez pedig az erkélykorlát, ami a legtöbb épületen rácsos kivitelben vagy éppen ahogy példánk mutatja, üvegből készül. Ez a nyitottság egyfelől jót tesz a térérzetünknek, ugyanakkor belátást enged a kíváncsi tekinteteknek. Erre nyújt esztétikus megoldást az egyedi szél- és napfogó textília, amit ugyanolyan anyagból készítünk, mint a napellenzőt. Az összhatás tökéletes, ráadásul még védettebbé, hangulatosabbá is válik az erkély. Megtetszett Önnek is ez a nyerő páros? Keresse a Rollstart, akár a budapesti munkatársainkat, akár a vidéki képviselőinket!

error: Content is protected !!