Milyen árnyékoló illik egy extravagáns házhoz?

Szeretünk nyitott szemmel járni, és az internet jóvoltából az országhatárt is könnyű átlépni, ha keressük a szépet és a különlegeset. Ahogy azt korábban ígértük, időnként jelentkezünk olyan épületekkel, árnyékolástechnikai megoldásokkal amelyeket valami miatt kivételesnek tartunk. Most egy igazi gyöngyszemet hoztunk, hazai példát!

Városi Gábor festőművész háza bárhol lehetne a világban. Amikor felfedeztük a képeket az Építési Megoldások oldalán, szinte valószerűtlennek tűnt, hogy a budai hegyoldal lankáira tervezték ezt az épületet, a sok konzervatív villa közé. Pedig így van. Két lakást alakítottak ki ebben az extravagáns házban. Méltathatnánk az építészek merészségét, amivel a luxusépület elnyerte újszerű formáját – különösen a háromdimenziós görbülettel megalkotott homlokzatot -, rácsodálkozhatunk arra a grandiózus, nyitott acélszerkezetre, ami a hatalmas üvegfelületeket tartja. Díjazhatjuk a passzívházra jellemző, környezettudatos építkezést is, de mi mégis leginkább a sárga napvitorlákra figyeltünk fel. Jónéhány napvitorla gondoskodik ezen a házon az árnyékolásról, amelyek láthatóan művészi igénnyel kerültek a helyükre. Izgalmas építészeti dekorelemmé váltak ezek a funkcionális árnyékolók, amelyek színükkel és izgalmasan egymásra rétegzett kihelyezésükkel játékosságot visznek az összképbe.

Felismerjük és elismerjük a minőséget és a professzionalizmust, ezért úgy gondoltuk, hogy ennek a hazai példának helye van a válogatásunkban. Biztosak vagyunk abban, hogy a napvitorlák ilyen jellegű exkluzív alkalmazása inspirálóan hathat azokra is, akik most tervezik az otthonuk vagy épp a kertjük árnyékolását, és valami igazán különlegesre vágynak.

error: Content is protected !!