Építőipari Nívódíjas alkotások Rollstar árnyékolókkal

Szeretjük a modern építészetet, ugyanakkor nagyra tartjuk régi épületeink értékmentő felújítását is. Mára nem kérdés, hogy egyikhez és másikhoz is elengedhetetlen az árnyékolástechnika, amit mi magunk is megtapasztalhattunk egy hipermodern irodaházban és egy több mint százéves iskolaépület korszerűsítése kapcsán. Bemutatjuk büszkeségeinket! 2015-ben ill. 2016-ben Épitőipari Nívódíjjal tüntették ki azon épületeket, amelyek komfortosabb használatához a Rollstar árnyékolók is hozzájárulnak.

Olyan ez, akár egy időutazás: egyszer a jövőben érezhetjük magunkat egy kilenc emeletes üveg irodakomplexumban, máskor viszont ódon falak között találjuk magunkat, egy nagy múltú iskolában. A feladat viszont mindig ugyanaz: megteremteni a komfortos fényviszonyokat, vagyis árnyékolni. A Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának és Gimnáziumának a történetéről már írtunk korábban. Ilyenkor persze jól jön az egyedi gyártás és a kreatív problémamegoldó szemlélet, aminek eredményeként ma már több mint háromszáz áttetsző és sötétítő roletta szolgálja a gyerekek kényelmét nap mint nap a tanulásban. 2016-ban Középület/Egyházi létesítmény kategóriában Építőipari Nívódíjban részesült ez az épület.

Másik büszkeségünkhöz gondolatban egy nagyot ugrunk az időben. A Váci Corner Office Irodaház több helyiségében is Rollstar szalagfüggönyök, valamint reluxák árnyékolnak, és ezzel kicsit mi is részesei vagyunk a különleges épület mindennapjainak. Különleges ez az irodaház egyrészt azért, mert 2015-ben az Év Irodaháza pályázaton első helyezést kapott a Bérlői díj kategóriában, és egyedülálló azért, mert ma is ez az egyetlen olyan irodaház Magyarországon, amelyik BREEAM kiváló fenntarthatósági minősítéssel rendelkezik. Mit jelent ez? Egy olyan zöld szemlélettel létrehozott komplexumot, ami példaértékű mindannyiunk számára.

error: Content is protected !!