Minden időben, mindig jókor: alumínium redőny

Még most sem késett el vele, de túlzás nélkül mondhatjuk, hogy sosem késő alumínium redőnnyel felszerelni a nyílászárókat, ha a legjobbat akarjuk magunknak, az otthonunknak és a pénztárcánknak. Az alumínium redőny ugyanis a röpködő mínuszokban és napsütésben egyaránt helyt áll, sokoldalúságát bizonyítandó pedig egy Rollstar-vásárló kalandját is elmeséljük a jégviharral és az aluredőnnyel.

Az árnyékolástechnikában az alumínium redőny olyan, mint egy pakli francia kártyában a Jolly Joker: szinte minden feladatra bevethető és mindig nyerő. Ráadásul ez az a kültéri árnyékoló, aminek még szezonja sincs. Illetve, de: mindegyik évszakunk. Télen akár a harmadával is kevesebb lehet a fűtésszámla, ha alumínium redőnyök védik a nyílászárókat, és ennek a jelentőségét az elmúlt hetek lélekfagyasztó hidegére gondolva magyarázni sem szükséges.

Nyáron abban segít, hogy ne melegedjen túl az árnyékolt helyiség, és ezzel úgy teszi komfortossá a beltér hőmérsékletét, hogy a klímaberendezést is pótolni képes. Tavasszal és ősszel szintén jó szolgálatot tesz, hiszen a hőmérséklet optimalizálásán túl az időjárás egyéb kihívásainak, a szélnek, a heves esőzésnek is ellenáll. És ahogy az egyik vásárlónk elmesélte, az alumínium redőnye még a jégvihar próbáját is derekasan kiállta: igaz, hogy itt-ott behorpadt, de ez semmiség ahhoz képest, hogy a szomszéd műanyag redőnye úgy nézett ki a jégvihar után, mintha egy géppuska teljes tárával sorozták volna meg – egyszerűen szitává lyukasztotta a jég. Az aluredőny ezzel szemben jó testőrként védi a ház legvédtelenebb üvegfelületeit az időjárás viszontagságaitól és a betörők próbálkozásaitól is, ugyanis teljesen leengedett állapotból lehetetlen feltolni az extrudált alumínium lamellákat, ráadásul plusz zárat is beépíttethetünk a redőnybe.

És ez még nem minden! Automatizálva ugyanis mindezekkel a funkciókkal akár az intelligens otthon szintjére is emelkedhet az alumínium redőny. A Rollstar kétféle márkát is forgalmaz az automatizáláshoz, amelyek két árkategóriát képviselve szabad választást nyújtanak. Az egyik a német csúcsmárka, az Elero, a másik pedig a KY-motor, ami kedvezőbb árfekvésben gyárt megbízható konstrukciókat. Pontos időpontot is megadhatunk, amikor le-, illetve felhúzódnak a redőnyök, ami távollétünkben is azt a hatást kelti, hogy élet van a házban, így betörésvédelmi funkciója is van a redőnyautomatizálásnak. Mint minden jóhoz, ehhez is könnyű hozzászokni, hiszen a távirányítónkat kézben tartva irányíthatjuk otthonunk aluredőnyeit, és legújabban az Elero egy olyan 20-csatornás színes érintőképernyős fali panellel is előrukkolt, amivel az árnyékolástechnikai eszközeinken túl a világítás is vezérelhető, és olyan egyedi beállításokat tesz lehetővé, amitől az Elero vezérlés a család új, gondoskodó családtagjává lép elő.

error: Content is protected !!