Egy felújítás koronája: zsaluziák az ablakon

Ha ma építkezésre, felújításra adjuk a fejünket, a nyílászárók és vele összefüggésben az árnyékolástechnika kérdése megkerülhetetlen téma. A pénztárcánk és persze a komfortérzetünk a tét, ezért jól kell dönteni. A zsaluzia jó választás. Történetünkkel azt is elmondjuk, miért!

Mindannyian kényelmes, biztonságos és az igényeinkre szabott otthonra vágyunk. Vannak, akik tesznek is ennek érdekében, például szigetelnek, nyílászárókat cserélnek, árnyékolnak. Így tett az a megrendelőnk is, aki sorházi otthonát korszerűsítette, az átalakítás során pedig a már meglévő ablaka mellé egy nagy méretű tolóajtót is beépíttetett. Arra vágyott, hogy egy jól működő, automatizált árnyékolóval szereltesse fel. A feladat tehát adott, ezért a Rollstar csapata kiszállt a helyszínre.

A benapozást, a méretek és rögzítési lehetőségek feltérképezését követően a zsaluziát ajánlottuk kültéri árnyékolóként. C80-as lamellákkal és vezetősínes lefutókkal gyártottuk le a méretpontos zsaluziákat. Igen, kettőt, hiszen az új tolóajtó melletti kisebb ablakra is került zsaluzia. A két eltérő méretű árnyékoló közös védőtető alá került, ami így egységes megjelenésével funkcionális díszévé válhatott a homlokzatnak. A C80 peremezett ezüst lamellák elegáns és hatékony árnyékolást tesznek lehetővé: kint tartják a napsugarakat, miközben a lamellák finom forgatásával tetszőleges szögben állíthatjuk be, szabad utat engedve a friss levegőnek, és épp annyi szórt fénynek, amennyit szeretnénk. Megrendelőnk úgy döntött, hogy a zsaluzia működtetését automatikára bízza. Így került egy rendkívül halkan dolgozó Elero csőmotor és Vario Com Slide kézi hatcsatornás távirányító a zsaluziára. Szélérzékelőt is beépítettünk, ami egy hirtelen kerekedő vihar esetén, a háziak távollétében is teszi a dolgát: leereszti a zsaluziát, megvédve az üvegfelületet az esetleges károsodástól.

Ugyanezért a tulajdonságáért az alumínium redőnyt is említenünk kell. Fontos különbségként kiemelve, hogy az alumínium redőny lamellái teljes zárást biztosítanak. Jóllehet tehát, hogy a lamellákkal nem tudjuk olyan finoman szabályozni a fényviszonyokat, mint a zsaluzia esetében, de ez egyben előnyöket is tartogat. Az aluredőnnyel ugyanis jól szigetelt házaknál is mintegy 30 százalékos energiamegtakarítást érhetünk el. Mi úgy mondjuk, az alumínium redőny télen fűt, nyáron hűt, tehát most felszerelteti, és minden évszakban élvezheti az előnyeit.
Zsaluzia vagy alumínium redőny? Nincs rossz választás, ha sorra veszi az igényeit, a Rollstar pedig elmondja a lehetőségeit! Keresse szakértőinket az ország bármely pontján!

error: Content is protected !!