Sávroló: elegancia és funkcionalitás a négyzeten

A beltéri árnyékolók egyik legexkluzívabb tagja a sávroló. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy egy egyszerű konstrukció találkozása az eleganciával, amit a különleges sávos szövésű textíliának köszönhetünk. Ha modern, divatos és praktikus beltéri árnyékolót keres, akkor megtalálta: bemutatjuk a sávrolót!

Már rég megdőlt az a tézis, miszerint árnyékolni csak nyáron kell. Hiszen az őszi, laposabb szögben érkező napsugarak ugyanúgy lehetnek zavaróak, mint az éles, már-már vakító napsütés egy hideg téli napon. Amikor beltéri árnyékolásról beszélünk, a funkcionalitás mellé rögtön csatlakozik az az igény is, hogy ne csak jó, de szép is legyen az árnyékoló. Öltöztesse a teret, színvilágával, stílusával adjon hozzá a térhez egy kis pluszt.

Mindezek fényében érdemes közelebbről is megismerkedni a sávrolóval, ami a modern, minimalista enteriőrök és a különleges technikai megoldások kedvelőit biztosan megnyeri. Így volt ezzel az Irodabutik tulajdonosa is, aki bemutatótermük új helyre költözésével kihasználta az alkalmat arra, hogy a felső kategóriás irodaszékek prezentálásához egy minden részletében modern környezetet teremtsen. Ebben látványos szerepet szánt a vidám citromsárga sávrolóknak, amelyeket a helyszíni megbeszélésünknek megfelelően gyártottunk le a Rollstar üzemében.

Egészen nagy, akár egy panorámaablakra is el tudjuk készíteni a sávrolót: a 2,8 méteres szélesség valóban nagy játékteret enged a tervezésnek. Persze azt is megtehetjük, hogy egy kétszárnyú ablakra két sávrolót szerelünk fel, ha gyakran nyitogatjuk az ablakot. Minden tervezés kérdése. De beszéljünk a lényegről, a különleges sávos szövésű textíliáról, ami úgy van kialakítva, hogy egy 50 milliméter széles hálószerűen átlátszó és egy 70 milliméteres sűrű szövésű csík váltakozik. A sávrolónál két textília mozog egymás mögött, így tudunk a mozgatásával teljes sötétséget vagy kellemes szűrt fényviszonyokat teremteni, attól függően, hogy a sűrű szövésű vagy épp az áttetsző csíkokat állítjuk be. Persze annak sincs akadálya, hogy teljesen felhúzzuk a sávrolót – ilyenkor azért előnyös a féltokozott kivitel, mert nem a textíliára, hanem a könnyen tisztítható alumínium tokra rakódik a por. Működtetése kézzel, gyöngylánc segítségével is történhet, ám ha a legnagyobb fokú kényelemre vágyik, akkor a sávroló automatizálását is kérheti.

A sávroló az egyik legkisebb helyigényű, ugyanakkor leglátványosabb modern beltéri árnyékoló. Nézze meg textil színmintáinkat és videónkat a sávroló működéséről, és keresse a Rollstar csapatát!

error: Content is protected !!