Csúcskategóriás házban csúcskategóriás Rollstar árnyékolók

A szalagfüggöny és a pliszéfüggöny a két legnépszerűbb beltéri árnyékoló, amire meggyőző példa ez a luxus kategóriás ház is. Az ide készített, egyedi Rollstar árnyékolók modern és korszerű elemei az épületnek. De valóban luxus a szalagfüggöny és a pliszéfüggöny?

Ahogy egyre nagyobb a zaj körülöttünk, egyre több külső hatás ér bennünket, úgy válik egyre fontosabbá, hogy otthonunk a nyugalom szigetévé váljon. Ahol minden a kényelmünket szolgálja, ott az árnyékolástechnika is kiemelt figyelmet kap. Nem meglepő, hogy manapság a mindenféle túlzástól tartózkodó, modern szalagfüggöny és rafinált megjelenésű, beltéri árnyékoló társa, a pliszéfüggöny került a reflektorfénybe. Nem csupán azért, mert mindkettő képes rugalmasan alkalmazkodni az árnyékolni kívánt üvegfelületek formájához – hiszen négy- és háromszögletű, kerek és trapéz ablakra is készít a Rollstar egyedi szalag-, illetve pliszéfüggönyt –, hanem azért is, mert a textíliák sokféleségének köszönhetően valóban az egyedi igények szerint készíthetők el. Így volt ez ennek a csúcskategóriás 3 milliárd forintos eladási áron kínált családi háznak az árnyékolásakor is. A letisztult építészeti jegyeket mutató házban sok és nagy üvegfelületen érkezik a napfény a beltérbe, ami barátságos hangulatot teremt. Ugyanakkor a belátást és nyáron a túlmelegedést is segíti, amit a lakók ellenpontozni szerettek volna az árnyékolástechnika eszközeivel.

A modern tér korszerű megoldásokat kívánt. A nappali ablakaira a méretre gyártott szalagfüggönyt Net textíliából készítettük el. Ez a textília lyukacsos, azaz belülről ki lehet látni rajta: élvezhetjük a kert zöldjét, a medence kékjét – viszont kívülről kizárja a kíváncsi tekinteteket, ezzel őrzi az otthon nyugalmát. A hálószobába barack színú Linea , a dolgozóba pedig homokszínű Politex – a zavaró külső környezetet kizáró sűrűbb szövésű lamellák kerültek. A mennyezeti bevilágítóra dim-out, azaz közepesen sűrű textilből készült a pliszéfüggöny, ami így kellően megszűri a napsugarakat és nem engedi felmelegedni a házat. Itt a kényelmes mindennapi használat érdekében – és luxus kategóriás házhoz illően –, motorizált árnyékolásról beszélünk, aminek köszönhetően távirányítóval, gombnyomásra kezelhetők az árnyékolók (2:35 – 3:00).

Talán ez az egyetlen momentum jelenthet luxust ma és ezzel valóban a 21. század legkorszerűbb árnyékolástechnikai eszközeivé válhatnak. De lehetőség van a megfelelő textíliák kiválasztására is, amihez a Rollstar megad minden segítséget azzal, hogy a színmintákat már a honlapon is megnézhetjük. Ahogyan azt is, hogy milyen textilminőségek vannak, melyik engedi át a napfényt, melyik szűri meg, így személyre szabható az árnyékolástechnika – ez pedig maga a hétköznapi luxus.

error: Content is protected !!