Valami feledhetetlenre vágyik? Irány Dubaj!

Dubaj olyan, mintha egy sci-fi-be csöppent volna az ember. Legújabban egy nem mindennapi drótkötélpályával csalogatják a turistákat, és ez jó apropó arra, hogy mi is beszámoljunk róla. Ezentúl gyakrabban jelentkezünk majd építészeti különlegességek bemutatásával, mert mi itt a Rollstarnál a munkánkban és a világban is szeretjük és keressük az eredeti megoldásokat. És most irány Dubaj!

Óriási épületek, meghökkentő építészeti megoldások, egy olyan világ, ahová a kihívásokat kedvelő és az újra nyitott utazónak legalább egyszer az életben el kell jutnia. Dubaj lehet jövő nyáron az úti cél akkor, ha szeretné megnézni a világ legnagyobb épületét, a 828 méter magas Kalifa-tornyot, vagy a világ legnagyobb bevásárlóközpontját, a Dubai Mallt, netán azt, ahol rögtön a vásárolgatás után sílécre pattanhatunk, hiszen az egyik hatalmas üzletközpontban mesterséges sípálya is található. De Dubajban működik a világ első hétcsillagos szállodája is, az Arabok tornya, amelynek épülete egy arab vitorlás hajót formáz. Ez az építészeti remekmű mára Dubaj szimbólumává vált.

Legújabban pedig egy extrém drótkötélpályát, a világon egyedülálló városi zipline-pályát hoztak össze itt, ami feledhetetlen élményt ígér a kalandvágyóknak, akik 90 méter magasban suhanhatnak végig a város legszebb része fölött, hogy a belvárost madártávlatból szemlélhessék – egészen 558 méter hosszan. A néhány másodperces út végállomása éppen a Dubai Mall teteje. Az első utas állítólag Hamdan bin Mohammed sejk koronaherceg volt, ami érzékelteti, hogy nem a tömegeknek készült ez a drótkötélpálya. Hetente ugyanis mindössze 30 szerencsést választanak ki a jelentkezők közül erre az extrém város fölötti utazásra. Tekintse meg a róla készült videót is. (Forrás: Tervlap)

error: Content is protected !!