Közösségi élmény mobil térelválasztóval

Az utóbbi években egyre többet hallani itthon is a közösségi iroda fogalmát. A friss szemléletű, újra nyitott vállalkozók, fiatalok körében kedvelt munkahelyi forma több szempontból is újító, így az sem meglepő, hogy az árnyékolástechnikát is kreatívan alkalmazzák. Mert miért ne lehetne térelválasztásra, sőt vetítésre is használni egy egyszerűen letekerhető ponyvát? Ez a látványos megoldás a Loffice számára készült, de más irodákban, szépségszalonban, sőt még a gyerekszobában is bevethető.

Közösségi irodában dolgozni egyet jelent a kreatív, újító környezettel, ahol ugyan csak egy asztalt bérelsz, de a kapcsolati háló, ami ott körbevesz, igen értékes és inspiráló is az újra fogékony vállalkozások, startupok számára. A Paulay Ede utcai Loffice Budapest első közösségi irodájaként debütált, még hat évvel ezelőtt. Azóta a fővárosban négy irodájuk működik, és Bécsben is nyitottak egyet.

A Paulay utcai épület nem csupán azért érdekes, mert ez volt az első közösségi iroda, amely a Zeneakadémia egykori kottanyomdájában kapott otthont, hanem ezért is, mert legfelső szintjének tetőráépítésével néhány hónappal ezelőtt egy különleges kávézó nyílt, ahol egy kellemes fekete mellett lehet munkamegbeszélést tartani, de kisebb rendezvényeknek, bemutatóknak is helyet adhat a tér. Az épület belsőépítészeti arculatának megfelelően itt is látszó tartószerkezeti elemek határozzák meg a hangulatot. Annak érdekében azonban, hogy a tér átalakulhasson, a kihasználhatóságát és rugalmasságát egy mobil térelválasztóval tovább szerették volna növelni. Belsőépítészükkel konzultálva végül itt is egy egyedi Rollstar-megoldás született!

A „Loggia” alaptípusunk – amely függőleges felületek napvédelmét is képes ellátni – alakult át az igényeknek megfelelően. Egy rácsos tartószerkezetre egyedileg rögzített ponyvás konstrukciót gyártottunk. Az acélhengerről letekerhető, fehér PVC ponyvás szerkezet hossza öt méter, a ponyva pedig közel három méter magasból ereszkedik alá. Oldalmegvezetésre nem volt szükség, mivel a beltérben nem mozgatja a szél a ponyvát, a beépített súlycsőnek köszönhetően mindig függőlegesen ereszthető le. Ezzel tökéletesen meg lehet oldani a térelválasztást, úgy, hogy a belsőépítészeti arculatba belesimul, ugyanakkor alkalom adtán vetíteni is lehet rá, mint ahogyan azt a megrendelőink tervezték.

A közösségi irodákra jellemző innovatív szemléletből mi is meríthetünk, hiszen más irodákban, sőt egy szépségszalonban is jól jöhet egy mobil térelválasztó, ami egyszerűen letekerhető a mennyezetről, ha szükség van rá. De a gyerekszoba mozgatható falaként is ötletes lehet egy mobil ponyva.
A Rollstar nyitott az egyedi megoldásokra!

error: Content is protected !!