Újdonság a Rollstarnál: sávroló

A lehető legmodernebb és leglátványosabb beltéri árnyékolóval köszöntjük az őszt, mert az okos árnyékolásra ilyenkor is szükség van. A Rollstar sávrolók egy különleges technikai megoldásnak köszönhetően egyszerre látják el a sötétítés és a kellemes, szűrt fényáteresztés feladatát. Kíváncsi rá, hogyan? Elmondjuk és videón is megmutatjuk.

Tulajdonképpen az egyszerűsége és sokoldalúsága miatt népszerű roletta továbbfejlesztésének tekinthetjük a sávrolót, amely a modern megoldások kedvelői körében különösen nagy sikerre számíthat. Képzeljen el egy olyan árnyékolót, ahol nem egy, hanem két textília mozog párhuzamosan egymás mögött, amikor fel-, illetve leeresztjük az árnyékolót, és mivel ezeken a textíliákon keresztben váltakoznak a sűrűbb és kevésbé sűrű szövésű sávok, ezért a fényáteresztő tulajdonságuk is ritmikusan változik.

A sávroló tehát önmagában ellátja a sötétítő- és a fényáteresztő függöny szerepét, és ez a kettő az egyben megoldás nem csupán látványos és korszerű, de a családi költségvetésben is pozitívan éreztetheti hatását. Emellett persze irodákban, szépségszalonokban, vendéglátóhelyeken, egyszóval mindenhol megállja a helyét, ahol helytakarékos, praktikus és esztétikus beltéri árnyékolóra van szükség. Ott is sikerrel bevethető, ahol még a szalagfüggöny lamelláinak akadálymentes elfordulására sincs elegendő hely. A sávroló ugyanis fölszerelhető a nyílászáró fölé, az oldalfalra, a mennyezetre, de magára az ablak-, illetve ajtókeretre is. Ami a méreteket illeti, széles tartományban gondolkodhat, olyannyira, hogy 2,8 méter széles és ugyanilyen magas sávrolót is el tudunk Önnek készíteni, hogy a panorámaablakot is hazai gyártású, méretpontos sávrolóval árnyékolhassa, és ezzel egységessé tegye ablakainak megjelenését. Ha kell, a sávroló textíliái sötétítőfüggönyként teremtenek intim hangulatot, és a sűrű szövésű sávok kizárják a zavaró fénysugarakat, és ha kell, épp olyan állásban is beállíthatjuk az egymás mögött mozgó textileket, hogy azokon a fényáteresztő sávok kerüljenek egymás fölé. Ha pedig az kell, hogy semmi ne takarja el az ablaküveget, akkor a sávroló teljesen fölhúzva diszkréten megbújik a tokjában.

Mozgatását a rolettához és más egyéb beltéri árnyékolóhoz hasonlóan megtehetjük kézi, gyöngyláncos kialakítással, de a sávroló modern megjelenéséhez illően korszerű automatikával is felszerelhetjük. A motorizált változatokat fali kapcsolóval vagy távirányítóval is működésbe hozhatja, és ha tökéletes kényelemre vágyik, akkor úgy programozzuk be Önnek a rendszert, hogy egyszerre több sávrolót is működtethessen. Így reggel a nappaliban és a konyhában egyszerre teremthet kellemes fényviszonyokat a kávézáshoz, míg este nyugodtan élvezheti otthona intim nyugalmát. Nézze meg videóinkat erről a különleges beltéri árnyékolóújdonságról.

error: Content is protected !!