Sok kihívás, egy megoldás: alumínium redőny

Zivatar ellen? Betörés ellen? Nyári felmelegedés vagy épp a metsző téli szél ellen? Az elszökő energia ellen? A válasz minden kihívásra: alumínium redőny, a négy évszakos külső árnyékoló. Számba vesszük az előnyeit, amelyek a kényelmünkre, biztonságunkra és a pénztárcánkra egyaránt hatnak.

Kezdjük rögtön azzal, hogy alumínium redőnnyel felszerelni a házunkat, a lakás nyílászáróit hosszú távú, egyszersmind értéknövelő beruházás. Nem érdemes hát elcsábulni és az olcsó, rossz minőségű műanyag redőnyökre kidobni a pénzt az ablakon. A jó alumínium redőnyre szélsőséges időjárás esetén is számíthatunk. Míg a műanyag palástja egy jégesőtől akár darabokra is törhet, addig ez az alumínium redőnnyel nem fordulhat elő. A betörőkkel szemben is az aluredőny a nyerő. Teljesen leeresztett állapotban ugyanis a páncélzatot rögzítő felső acél laprugók automatikusan megakadályozzák a redőny feltolását. Szúnyoghálóval kombinálva újabb „védvonalat építünk” ki.

A „négy évszakos” jelző is megállja a helyét, hiszen az alumínium redőny a nyári felmelegedéstől éppúgy véd, mint télen a meleg elillanásától. Meggyőző adat erről, miszerint egy jól szigetelt ház fűtésszámlája is jelentősen, akár 30%-kal csökkenthető alumínium redőnyökkel. Persze ehhez segítségül hívhatjuk a technikát is, egészen pontosan a redőnyautomatizálást, ami már abszolút tervezhető és kalkulálható tétel, ha redőnyökben gondolkozunk. A csúcsminőséget képviselő Elero, és az olcsóbb, de ugyancsak megbízható KY motorok közül egyaránt választhat, így valóban az igényeihez mérten szereljük fel méretpontos alumínium redőnyeit. Ha időjárásérzékelő – szél- és esőérzékelő – automatikáról is gondoskodik, akkor a hirtelen kerekedő vihar, zápor sem tehet kárt az üvegfelületeiben, mert az érzékelő utasítására biztonságban leereszkedik a redőny. Az már csak természetes, hogy a redőnypalást hangtalanul siklik a vezetősínekben, amelyekbe rugalmas gumitömítéseket teszünk. És ma már az is egyre természetesebb, hogy az alumínium redőnyöket az okosotthon rendszerébe integrálják. Az Elero Centero Home és a Rollstar erre is megoldást kínál. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az alumínium redőny karakteres része a homlokzatnak, és mint ilyen, megéri egy kis figyelmet az esztétikájára is fordítani. Ezért a Rollstarnál színes kivitelben is kiválaszthatja UV-stabilizált alumínium redőnyét.

error: Content is protected !!