Rollstar a FINA vizes világbajnokságon

Az utóbbi hetekben úszhattunk a boldogságban, hiszen Budapest és Balatonfüred adott otthont a vizes világbajnokságnak. Itt a Rollstarnál nem csupán magánemberként szurkoltunk a magyar versenyzőknek, de árnyékolóinkkal részesei is lehettünk a világeseménynek. Arra a panorámára pedig, amit a napvitorlánk „láthatott” a toronyugrás helyszínén, nagyon irigyek voltunk.

Óriási hajrával, két éve kezdődött meg a Duna Aréna építése, amiről sokat lehetett olvasni, ám a papírformát felülírta az a nagyszerű két hét, amikor a világ legjobb úszói és toronyugrói, na és nézőként tízezrek vehették birtokba ezt a modern úszókomplexumot. Az arénában ezután sem áll meg az élet, hiszen nem csupán versenyuszodáról van szó: a megújuló Dagály Strandfürdővel együtt egy korszerű sport- és fürdőközponttá válik a nagyközönség számára.

Bőven akad itt látnivaló, elég csak a hipermodern versenymedencére gondolni, aminek a feneke és az egyik rövidebb oldala motorokkal mozgatható, és ezzel két sekélyebb medencévé alakítható, vagy például a MOME fiatal tervezőinek a fantáziáját dicsérő, színes mozaikokkal kirakott hatalmas jakuzzira, és nem kevésbé látványos az előtér programozható vízfüggönye sem, ahol hol figurák, hol pedig betűk rajzolódnak ki a plafonról aláhulló víztömegből.
Ha Angyalföldről egy nagy ugrással a Batthyány téren folytatjuk, akkor pedig a gigantikus ugrótoronyról kell szót ejteni, ami pazar panorámát nyújtott a versenyhez. Az acél monstrum a maga 33 méterével szinte a felhőkig nyújtózott.
Mindezek után talán mondanunk sem kell, milyen büszkék vagyunk arra, hogy a Dagály Aréna uszodájában négy, egyenként 6×6 méteres napernyő alatt pihenhettek a világ legjobbjai, vagy hogy a Parlamenttel szembeni ugrótorony tetejére a Rollstar szerelte fel a napvitorlát, így a versenyzők a szédületes ugrások előtt ez alatt, zavartalan árnyékban készülhettek fel az attrakcióra.

Ez a világverseny arra doppingolja a Rollstart, hogy minden helyzetből a legjobbat hozza ki.

error: Content is protected !!