Napháló, az új kedvenc

Ha kültéri árnyékolóról beszélünk, az alumínium redőny vitathatatlan érdemei miatt régóta a kedvencünk. A naphálónak azonban van egy olyan kivételes tulajdonsága, ami miatt mind népszerűbbé válik, és ami miatt erre az esztergomi családi házra is napháló került. Vajon mit tud a napháló, amire a többi kültéri árnyékoló nem képes?

Télen és nyáron is nagy hasznát vesszük a kellemes lakókomfort kialakításában, ráadásul az erős lamellák biztonsági funkciót is felvállalnak – ezért szeretjük az alumínium redőnyt, ami olyan, mint egy testőr a házon. Véd, ugyanakkor hermetikusan lezárja a belső teret, tehát kizárja a fényt is. Ekkor jön a napháló, amivel az egyre rövidülő nappalokon is élvezhetjük a természetes fényt és a kilátás is megmarad.

A napháló ezen előnyei győzték meg annak az esztergomi családi háznak a tulajdonosait is, akik mind a húsz ablakukra egyedi gyártású naphálót kértek. Így nem csupán az a vágyuk teljesült, hogy a napháló védjen a túlmelegedés ellen, de az is, hogy lehúzva ne boruljanak sötétségbe a szobák. Egyúttal gyönyörködhetnek a kertben, és azt is figyelemmel kísérhetik, hogy mit csinálnak a gyerekek odakinn. Mindez annak köszönhető, hogy a naphálónak speciális lyukacsos textíliája van, ami lehúzva is átengedi a fényt, lehetővé teszi a szellőzést és a környezettel való kapcsolatot. Mivel kültéri árnyékolóról van szó, időjárásálló konstrukcióban készül a napháló. Már maga a textília is, ami extrém hőmérsékleti tartományban, -30 és +70 Celsius-fok között is tökéletesen megtartja a fizikai tulajdonságait. Ez a poliészterszál erősítésű textília a napfénynek és a szélnek is ellenáll – utóbbit segíti az acélkötél oldalsó megvezetés, illetve arra is lehetőség van, hogy alumínium vezetősínben fusson a napháló. Ekkor a vezetősín színét és persze a védőtokot is olyan színárnyalatban gyártjuk le, ami a legjobban passzol a nyílászáróhoz, illetve a homlokzat stílusához – ettől lesz igazán esztétikus, ami funkcionális. Természetesen a textíliából is többféle létezik, mind anyag összetételében, mind pedig a színvilágot illetően. Ez azért fontos, mert így valóban az igényeknek és az egyedi adottságoknak megfelelően ajánlhatunk textíliát. Így szereltünk fel erre a házra nehezen éghető, fekete Net textíliát, ami a fa nyílászáró színére porszórt, T100-as tokba került.

error: Content is protected !!