Mindig fúj a szél? Sebaj, a napvitorla állja!

Tóparton, dombokkal, hegyekkel tarkított vidéken, de a szélcsatornába eső dél-alföldi településeken is állandóan fúj a szél. A nyári szellő áldásos, de az erős és állandó szélmozgás körültekintő választást igényel, ha árnyékolni szeretnénk. Mit tegyünk, ha nem húzhatjuk arrébb a házat a sarkánál fogva? Válasszuk a napvitorlát! Hogy miért jobb a napvitorla szeles vidéken, mint a napellenző?

A csuklókaros napellenző és a napvitorla két tökéletes kültéri árnyékoló, ami azonban korántsem jelenti azt, hogy jól járunk, ha nem kérjük szakember tanácsát, mielőtt egyik vagy másik mellett döntünk. Nem mindegy ugyanis, milyen körülmények közé telepítik az árnyékolót! A mindig szeles, huzatos erkélyekre, teraszokra a napvitorlát ajánljuk, amit gyakorlatilag az első napsugarak érkezésével, tavasszal kifeszítünk, és egészen őszig élvezhetjük alatta az árnyékot! A csuklókaros napellenzőt azonban viharos szélben feltétlenül be kell tekerni, és az sem megoldás, hogy szélérzékelő automatikát szereltetünk a napellenzőre, hiszen az nagy valószínűséggel folyton betekerné a ponyvát, hogy óvja a sérüléstől. Így oda a hűsítő árnyéknak! Forrhat a fejünk a napon, és még az árnyék nélkül maradt helyiségek is könnyen túlmelegednek. A napvitorla egyik legnagyobb erénye a könnyedsége, légiessége, ami a mikrohézagos könnyű ponyvatextíliának köszönhető. A textíliát kellemesen átjárja a szél, nagy esőzéskor lefolyik róla, illetve átengedi a vízcseppeket, így nem rogy meg a ponyva. A napvitorla csak teszi a dolgát, megbízhatóan. Ez a stabilitás a lehető legfontosabb az állandóan szeles tóparton, a hegyek között élőknek. Nincs több megtépázott napellenző, elrongyolódott szélű napernyő! A napvitorla állja a szelet!

A Rollstar az utóbbi években több új napvitorla-típust is kifejlesztett, így a népszerű alapmodellen kívül speciális konstrukciók is árnyékolhatják teraszunkat, erkélyünket, kertünket.
A pehelykönnyű textíliából készülő, a napsugarak beesési szögét tökéletesen követni tudó, egyedi napvitorla FIX, állítható IDEA, valamint állítható és feltekerhető IDEA-COMFORT típusokban létezik.

error: Content is protected !!