Philippe Starck: akinek a napellenzője sem mindennapi

Építészként, bútor- és formatervezőként egyaránt világsztár Philippe Starck. Rebellis természetét is tükröző, formabontó formanyelvéért valósággal versenyeznek a világmárkák, mert Philippe Starck neve garancia a sikerre. Sokáig azt mondta, nem tervez magánházat, de úgy tűnik, mégis kivételt tett: alacsony energiafelhasználású faházat tervezett, amibe be is költözött. A ház aprólékos kidolgozottságára kitűnő példa a különleges, „elbújtatható” napellenzőrendszer.

A víztiszta polikarbonát Ghost szék, a mini rakétaállomásra emlékeztető citrusfacsaró képe mindannyiunk előtt megjelenik, ha Starck nevét meghalljuk. Megannyi terméket köszönhetünk neki, a székektől, asztaloktól egészen a limitált kiadású penge alumínium meghajtóig, lámpát, karórát, a felesége idomai által inspirált csaptelep-kollekciót, és még hosszan folytathatnánk a sort.

A forma- és bútortervezést individuális szintre emelő sztár dizájner új otthonáról a Tervlap honlapján olvastunk. Újra bebizonyította kreativitását, kézenfekvő megoldásait, amivel a bonyolult gondolatokat egyszerű, funkcionális formába önti. Amint elkészült a rendelésre gyártott lakóházsorozat első darabja, Starck nyomban beköltözött a családjával. Az energiabarát faház legmeglepőbb eleme számunkra az árnyékolástechnika kreatív alkalmazása. A tervező fogta magát, és a napellenzőket „Nem látja? Na, látja!” elven a homlokzat szerves részévé tette. Amikor szükséges, előcsalogatja homlokzatból, amikor pedig nem használják, láthatatlanul eltűnik. Óriási!

Az egyediséget a Rollstar is nagyra tartja, legyen szó méretpontos napellenzőről, kreatív napvitorláról, színes alumínium redőnyről. Napellenzőt, naphálót, napernyőt, napvitorlát ráadásul most óriási, születésnapi akcióban rendelhet!

error: Content is protected !!