Ismerje meg újdonságunkat: SIESTA napellenző

A SIESTA tokozott vezetősínes napellenző a Rollstar legújabb terméke. Az innovatív árnyékoló előnye éppen az, amit a legjobb napellenzőtől elvárunk: nagy felületet képes árnyékolni, miközben elviseli az extrém szélterhelést is, a tok és a vezetősínek védik a ponyvát és a feszítőszerkezetet. Az erős SIESTA napellenző szerelése ugyanakkor egyszerű, könnyű és gyors. Kiválóan árnyékolja a télikert üvegfelületeit, szerelhető homlokzatra, pergolákra, állhat oszlopokon, saját tartószerkezeten, rögzíthető falak közé…

A ponyvát védő tok és a feszítőszerkezetet rejtő, zártkamrás extrudált alumínium vezetősínek a SIESTA fő egységei. A talpas, peremes védőtok és a hozzá illeszkedő homlokprofil becsukva teljesen körülöleli a ponyvát. A vezetősínekbe szerelt feszítőrugók, csigasoros munkahengerek, a csigakerekeken mozgó acél sodronykötél minden helyzetben feszesen tartja a ponyvát. A jelentős feszítőerők miatt csak 230V/50Hz csőmotorral tudjuk mozgatni a napellenzőt, a vezérlés pedig kapcsolóval, illetve távirányítóval lehetséges. Természetesen egyedi igény szerint szél- és fényérzékelőt is szereltethetünk rá. A vezetősíneket csuklós konzolokkal rögzítjük. A benne lévő textilfeszítő rendszer már a gyárban be van állítva, a helyszínen csak az árnyékoló textilt feltekerő csőmotor pontos véghelyzetét kell finomítani, ami rendkívül leegyszerűsíti, meggyorsítja az árnyékoló felszerelését.

A SIESTA napellenző sokoldalúságát mutatja, hogy a vezetősíneket az épület homlokzatához, a szarufához, üvegtetőre, tetővilágítók, pergolák és teraszok fölé, falak közé és önálló tartószerkezetre is szerelhetjük, így minden helyszínen a legjobb megoldást kínálhatjuk. A napellenző 0° és 90° között bármilyen szögben felszerelhető, azonban 15° dőlésszög alatt gondoskodni kell a csapadék biztos eltávozásáról, ezért a homlokprofil mögött a ponyván ringlizett lyukakat alakítunk ki. A SIESTA tokozott vezetősínes napellenző ponyvája akrilszövetből készül. Amikor a speciális UV-álló, színtartó, vízlepergető textíliát méretre varrjuk, a két szélén saját anyagából 10-10 centiméter szélességű csíkkal megerősítjük.

A SIESTA napellenzőt egyedi igények szerint 5 m szélességig maximum 6 m kinyúlással, illetve 6 m szélességig maximum 4 m kinyúlással gyártjuk, fémszerkezetetét alapáron fehér, felárral pedig színes műanyag bevonattal is elkészítjük. A vezetősíneket alátámasztó (felfogó) konzolok száma 4 m kinyúlásig 2 pár, 6 m kinyúlásig 3 pár.

A SIESTA napellenzőt robusztus felépítése alkalmassá teszi középületek és hatalmas teraszok, télikertek üvegfelületének a biztonságos és esztétikus árnyékolására.

A SIESTA napellenző előnyei

– Hatalmas felületet képes egyben árnyékolni, akár 30 m² ponyvát is képes kifeszítve mozgatni.

– Egyszerű a helyszíni szerelés, mivel a textilmozgató rendszer előfeszített és előszerelt, így nem szükséges a helyszínen beállítani, esetleg utánfeszíteni.

– Minden alkatrésze kiváló minőségű, a piaci versenytársainál erősebb, ezért a 2. kategóriájú szélterhelést is képes elviselni.

– Sokoldalú felszerelhetőség: épületek homlokzatára, 2 vagy 3 fal közé, tetősíkra, szarufákra vagy akár önálló tartószerkezetre.

– Könnyű a kezelése és csendes a működése.

error: Content is protected !!