Elero Centero: az okos otthon lelke

Intelligens otthon, épületautomatizálás – biztos, hogy Ön is találkozott már ezekkel a fogalmakkal. De valóban kényelmes és biztonságos egy ilyen rendszer, és tényleg besegít a havi rezsibe is? Az Elero Centero ennél tovább megy, mert a klasszikus funkciók mellett biztonsági szempontból is számíthatunk rá.

Gombnyomásra legördülő alumínium redőnyök hazafelé menet az autóban, a roletta leengedése a kanapén ülve a tévézéshez. Ezek az automatizált tevékenységek – amelyek egy applikáció segítségével a mobiltelefonunkról vagy a táblagépről egyszerűen elindíthatók és kontrollálhatók – az okos otthon csak néhány lehetséges funkcióját szemléltetik. Azonban már ennyi is elegendő ahhoz, hogy érzékeltessük, milyen óriási minőségi változás következhet be az ember és otthona kapcsolatában. Hiszen bármikor, bárhonnan, távolról is felügyelhetjük a házunkat, lakásunkat, irányíthatjuk a külső és belső árnyékolókat, a világítást, sőt!

A német Elero Centero épületvezérlés mindent tud az automatizálásról, megnöveli a kényelmi szintet, csökkenti a villany- és fűtésszámlát és stabil működésével az elvárható legmagasabb technológiát hozza. Az Elero Centero nem más, mint egy irányítóközpont, amely 15 csatornás vezérlőegységként az otthonunk automatizálását képes ellátni. Elnevezhetőek, tehát személyre szabhatók az egyes csatornák, és egyéni beállításként – fényérzékelővel és időzítővel ellátva az árnyékolókat – előre beprogramozhatjuk mondjuk az alumínium redőny mozgatását, ami fűtésszezonban jelentős energiamegtakarítást eredményez. Hogyan? Úgy, hogy nappal az ablakokon át a napsugarakkal érkező passzív hőt egyszerűen bezárhatjuk az otthonunkba, este a redőny leengedésével. Hogy még inkább érezzük ennek a jelentőségét, megjegyezzük azt is, hogy a jól szigetelő, új nyílászárók esetében is 15-20 százalék körüli lehet az ablaküvegek hővesztesége, nem is beszélve a régi ablakokról, ahol akár 40 százalékos hőveszteséget is realizálhatunk az üvegfelületeken. Mindez azonban egy okos otthonban nem fordulhat elő.

A Wi-Fi routerhez csatlakoztatott Elero Centero vezérlőegység 868 MHz frekvencián dolgozik, így biztosak lehetünk abban, hogy a jel erőssége a ház mind a négy sarkában ugyanolyan erős és megbízható, gyors működést biztosít. Ráadásul a 15 csatorna később bővíthető, ha újabb világítási eszközt vagy árnyékolót szeretnénk bekapcsolni a hálózatba. Az irányításhoz a Centerónak egy külön applikációja van, ami iOS és Android rendszerre is ingyen letölthető.

Nem beszéltünk még a biztonságról, amiben az Elero Centero valóban új szintre emeli az okos otthon fogalmát. Az Elero Centero vezérlőegységhez ugyanis olyan speciális szenzorokat is lehet csatlakoztatni, amelyek érzékelik az erőszakos behatolást az ajtón és az ablakon. Ezzel az Elero Centero valóban az otthonunk lelke lehet.

error: Content is protected !!