Duplán jobb: ez a duo-pliszé

Már a pliszéfüggöny is kitűnő lehetőségeket tartogatott azok számára, akik esztétikus és hatékony beltéri árnyékolóra vágytak, azonban ez megduplázható: a duo-pliszéfüggöny ugyanis még jobb klimatikus hatással lesz az otthonára. Kíváncsi rá, hogy mit tud a duo-pliszéfüggöny?

Sokoldalúsága és alkalmazkodóképessége miatt a pliszéfüggöny könnyen megkedveltette magát a beltéri árnyékolásban. Ki ne értékelné nagyra, hogy a pliszéfüggöny szinte bármilyen formájú ablakra fölszerelhető, ablakmélyedésbe vagy ablakszárnyra egyaránt, ráadásul a Rollstarnál a pliszírozott textíliából öt árkategóriát alakítottunk ki, hogy ne kelljen megalkudni sem a megálmodott színeket, sem pedig az árfekvést illetően.

A duo-pliszé, a pliszéfüggöny kétrétegű változata, ami nem csupán a harmonikaszerűen meghajtogatott textíliát duplázza meg, de ezzel az árnyékoló jó tulajdonságait is. Nem elég, hogy a duo-pliszé esetében a zsinórzat a két textilréteg között fut, ezáltal láthatatlan, de a dupla textília között kialakuló légpárnácskák izolációs rétegként védik az otthonunkat: télen a lehűléstől, nyáron pedig a felmelegedéstől. Az esztétikai élmény zavartalan, a hőkezelésben is elsőrendű a duo-pliszé, és az sem jelent neki gondot, ha a szokásostól eltérően ferde üvegfelületen, vagyis tetőtérben, netán télikertben szeretnénk élvezni az előnyeit. Azt is eldönthetjük, hogy fényáteresztő vagy sötétséget biztosító textíliával szereljük fel a duo-pliszét. Ha a sötétítés a feladat, akkor különösen érdemes a duo-pliszét választani, ahol az előbb említett, rejtett zsinórzat miatt nem fordulhat elő az, ami a szimpla pliszénél a konstrukcióból adódóan természetes következmény. Mire gondolunk? A pliszéfüggöny vezetőszálai apró lyukacskákon futnak a pliszé textíliában, így előfordulhat, hogy a napsugarak átszűrődnek rajtuk. Ez azonban nem fordulhat elő a duo-pliszével, amit esztétikus fogantyúval mozgathatunk. A példaként hozott fotóból az is kiderül, hogy a duo-pliszének a méretek sem feltétlenül jelentenek korlátot. Megrendelőnk egy kb. 140 centiméter széles ablak árnyékolására kérte meg a Rollstart, mi pedig legyártottuk a méretpontos, feszített duo-pliszét, és a nagy szélesség miatt két fogantyúval láttuk el a kényelmes fel- és lehúzás érdekében.

error: Content is protected !!