Variáció pliszéfüggönyre

Cseppnyi túlzás sincs abban a kijelentésben, hogy a pliszéfüggöny a legsokoldalúbb beltéri árnyékoló. Nincs olyan ablakforma, ami kifogna egy méretpontosan gyártott pliszéfüggönyön, és a napfénnyel is úgy játszik, ahogy csak akar, köszönhetőn a textíliák sokféleségének és még valaminek…

A pliszéfüggönyöket szívesen választják exkluzív irodákba és modern otthonokba egyaránt. Ami nem csoda, hiszen nagyon könnyű megkedvelni ezt a látványos beltéri árnyékolót. Önmagában a harmonikaszerűen meghajtogatott textília is olyan izgalmas textúrát eredményez, ami felöltözteti nem csak az ablakokat, de az egész enteriőrt. És akkor még nem is beszéltünk a funkcióról: az árnyékolásról. A tökéletes végeredményhez az kell, hogy a textíliát az igényeink szerint választhassuk ki, amiben a Rollstar abszolút partner. Több mint ötvenféle pliszírozott textília között biztosan ott van a számunkra megfelelő, legyen szó fényáteresztő, sötétítő vagy fényvisszaverő típusról.

Hogy Önnek nem egy szokványos, négyszögletes ablakra kellene pliszéfüggöny? Semmi gond, ez a beltéri árnyékoló, a trapéz, a kör, a háromszög alakú nyílászárókra is legyártható, ahogy azt egy legutóbbi munkánkról készített fotón is mutatjuk. De ebből a felvételből sok más dologra is fény derül a pliszéfüggönyökkel kapcsolatban. Például az is, hogy a szerkezet az alapáras fehér színtől eltérő árnyalatú is lehet. Épp olyan színű lehet a sín, mint az ablakkeret, vagy a választott falszín: a RAL színskáláról bármilyen árnyalat megvalósítható. A pliszéfüggöny mozgatásával kapcsolatban is van miről beszélni. Míg korábban csak egy irányban mozgathattuk az árnyékolót, vagyis alulról fölhúzhattuk – igaz, azt mi dönthetjük el, hogy hol állítjuk meg –, addig mára egyre népszerűbb a kétirányú mozgatás. Az alsó-felső nyitású pliszéfüggönnyel még tovább finomítható az árnyékolás. Ha épp az ablak melletti konyhapulton dolgozunk vagy a kanapén ülve olvasgatunk és ehhez kell a fény, akkor fölhúzzuk alulról a pliszéfüggönyt. Ha pedig árnyékra van szükségünk, alul lehúzzuk a pliszét, míg fölül kellemesen beszűrődhet a napfény. Példánkból az is látszik, hogy az ablak fenti háromszög elemére készített pliszé is mozgatható fogantyú segítségével.

error: Content is protected !!