Válasz a poloskainvázióra: rovarhálót az ablakra, ajtóra

Az utóbbi hetek egyik vezető témája az interneten a poloskainvázió. Klímakutatók és egyéb szakértők keresik a választ a jelenségre, de a Rollstarnak is van válasza a növényeinkre és nyugalmunkra egyaránt ártalmas poloskák ellen. Ez pedig a rovarháló, abból is többféle típus!

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza csak néhány város, ahol extrém mennyiségű poloska keseríti meg a napjainkat. Most, hogy búvóhelyet keresnek maguknak, könnyen betévednek a lakásokba is, és bár az emberre egészségügyileg ártalmatlanok, ezek az állatok mégis megzavarják a nyugalmunkat. Ráadásul kitessékelni sem olyan egyszerű őket, hiszen az ez irányú kísérletünkre büdös váladékukkal válaszolnak. Mivel mindkét faj, a zöld színű afrikai vándorpoloska és a barnás-szürkés ázsiai társa is viszonylag új jövevény hazánkban, természetes ellensége nemigen akad. Egyet azonban tehetünk: rovarhálóval védekezünk ellenük!

A rovarhálók közül a legegyszerűbb és legköltségtakarékosabb a fix keretes megoldás. Ez a típus azonban nem ismer formai korlátokat, hiszen kerek, boltíves, háromszög és trapéz alakú ablakra is felszerelhető, ráadásul a szerkezete lehet színes is, így az ablakkerettel harmonizálhat az árnyalata. A Rollstar Kitti fantázianéven több lehúzható rovarhálót is gyárt. Van olyan közöttük, ami elsősorban ablakra való, kiemelt lefutókkal készül és belülről mozgatható zsinórral vagy fogantyúval, és van olyan típus is, amit kívülre és belülre egyaránt fel lehet szerelni és ennek megfelelően bármelyik oldalról működtethető. A helyszíni felmérés során, az ablaktípusnak, a vízvetőknek, a párkánynak és persze az igényeknek megfelelően választható ki a legmegfelelőbb típus. Ha a teraszajtóra, illetve a bejárati ajtóra is szeretne rovarhálót, akkor Ön a Zenitet keresi, amely tulajdonképpen egy ajtó az ajtó előtt. Zsanéros, mágneses rögzítésű és a rugós sarokpántoknak köszönhetően magától bezáródik. Tolókeretes megoldást is választhatunk.

A poloskák és egyéb nem kívánt repülő vendégek legmodernebb és legmutatósabb ellensége a pliszé rovarháló tolóajtó. Ennek a textíliája harmonikaszerűen perforált, magát a tolóajtót pedig fokozatmentesen megállíthatjuk, anélkül hogy visszacsapódna. Amellett tehát, hogy kényelmes, alul alig 5 milliméter magas a vezetősínje, ami ragasztással egyszerűen rögzíthető a padlóra és még egy kisgyerek is könnyedén átlépi. A pliszé rovarháló tolóajtó ablakra és ajtóra egyaránt felszerelhető. Ezeken kívül természetesen a redőnyökkel egybeépített, kompakt rovarhálót is kötelező megemlíteni, mert így két legyet – vagy poloskát? – üthetünk egy csapásra: megszabadulunk a kellemetlen rovaroktól, a redőny pedig a közeledő tél ellen védi meg otthonukat és pénztárcánkat.

error: Content is protected !!