Új lakásban, újra a Rollstarral

Bevált csapaton ne változtass, gondolta az a lakástulajdonos, aki tíz évvel ezelőtt és egy költözést követően most újra a Rollstarra bízta otthona árnyékolását. Miért döntött így, és a Rollstartól ezúttal milyen árnyékolástechnikai termékeket kért környezettudatos lakásába? Elmondjuk, hogy Önnek is ötleteket adjunk.

Az év végétől hatályba lépő szigorú Európai Uniós energetikai szabályozás végképp átírja az építkezés történetét. Alapvető elvárás lesz a közel nulla energiaigényű működtetés, és jó hír, hogy ennek a legmodernebb zöld beruházások már ma is megfelelnek. Ilyen a váci Green Home lakópark, amelyben többek között hőszivattyú, komoly hőszigetelés és háromrétegű prémium nyílászárók fokozzák a lakók kényelmét, környezettudatos mindennapjait.

Lehet-e ezt fokozni? Természetesen lehet, méghozzá árnyékolással. Az alumínium redőny és a napellenző egyaránt jó hatással van otthonunk klímájára. Ezek mellett döntött az a megrendelőnk is, akinek tíz évvel ezelőtt, az újpesti lakásába mi szereltünk Rollstar napellenzőt és szúnyoghálóval egybeépített alumínium redőnyöket. Mivel ezek azóta is kifogástalanul működnek, nem volt kérdés, hogy ismét a Rollstart bízza meg az árnyékolástechnikai feladattal.

Hogy mi volt ez? Zavartalanul akarták élvezni a környék hegyeire nyíló panorámát, a szabadtéri lazulást a lakást L alakban körbeölelő teraszon, miközben a belső terek túlmelegedését is el akarták kerülni. Mindenre, az őszi-téli hideg, csapadékosabb időszakra is gondolva védeni szerették volna az ablakfelületet és a lakást is. És akkor jött a Rollstar! A szúnyogokat és más zavaró rovarokat kinn tartó, szúnyoghálóval egybeépített aluredőnyöket szereltünk az ablakokra. Ezek a redőnyök a nyári felmelegedésben és a téli metsző hidegben is jó szolgálatot tesznek, tovább csökkentve az energiafelhasználást. Alumínium redőnyből kézi működtetésű változatot építettünk be, ám a teraszt árnyékoló Decor csuklókaros napellenzőt KY NHK motorral és rezgésérzékelővel láttuk el, így távirányítóval működtethető a napellenző. Különlegessége, hogy 75 fokba állítható a dőlésszöge, hogy még véletlenül se süthessen alá a nap. A „koronája” pedig a 320 330 kódszámú trendi sárga csíkos ponyva, ami vidám kontrasztot teremt a teraszt borító műfűvel.

Otthona árnyékolását tervezi? Nézze meg megújult honlapunkon a referenciáinkat, tervezze meg online a ponyváját, kérdezzen a Rollstar szakértőitől.

error: Content is protected !!