Télen fűt, nyáron hűt!

Télen fűt, nyáron hűt, véd a betörőktől. Kedvünk szerint irányíthatjuk és van olyan ország, ahol új ház már nem is épülhet nélküle – na, mi ez? Természetesen az alumínium redőny. Ez az okos kültéri árnyékoló megérdemli, hogy kiemeljük az erényeit. Ráadásul még most sem késő felszereltetni.

Az alumínium redőny több, mint egy kültéri árnyékoló. Egy sor olyan tulajdonsággal bír, ami nagy hatással van az otthonunk, a nyaraló vagy épp egy iroda komfortjára. Nyáron egy jó alumínium redőnnyel hatásosan küzdhetünk meg a beltér túlmelegedése ellen. Csak húzzuk le a redőnyt! Ősszel és télen, a hideg idő beálltával a legtöbb családban napi téma, hogy hogyan lehetne energiatakarékosabban fűteni, illetve benntartani a meleget a lakásban. A Rollstar válasza: húzzuk le a redőnyt! Alumínium redőnnyel akár a harmadával csökkenhet a fűtésköltség. És mi van az új építésű házakkal, ahol jó a hőszigetelés és nem huzatosak az ablakok? Még ott is be tud segíteni az alumínium redőny, és mintegy 15-20 százalék megtakarítást hozhat. Németországban már jó néhány éve felismerték ezt, így ma már nem épülhet új ház alumínium redőny nélkül.
Ennek az előre tervezésnek további pozitív hozadéka is van: láthatatlanná válik a redőnytok. Az alumínium redőnynek ugyanis többféle változata létezik attól függően, hogy már az építkezéssel egy időben vagy csak később, utólag szeretné felszereltetni. Előbbi esetén vakolható tokrendszerű redőnnyel oldhatja meg az árnyékolást, amikor a redőnytok még beépíthető – persze érdemes egyeztetni a szigetelés vastagságát és még néhány paramétert a gyártáshoz. Ha erről lecsúsztunk, akkor sincs veszve semmi, mert az alumínium redőny utólag is fölkerülhet az ablakokra, ekkor külső tokos kivitelben, ahol védett helyet kapnak a föltekert alumínium lamellák.

Ami a technológiát illeti, a Rollstar semmit sem bíz a véletlenre: a lamellák dupla falúak és poliuretánhabbal vannak megtöltve, és két oldalt extrudált alumíniumprofilokból készített vezetősínekben mozognak. Ezek rugalmas tömítést kaptak a csendes működés érdekében, míg a lamellákat leeresztett állapotban acél laprugók tartják, megakadályozva a páncélzat feltolását. Emiatt a betörésvédelmi faktor miatt nemcsak otthon, de az ilyenkor magára hagyott nyaralók, víkendházak ablakain is hasznos és biztos segítőnk. Csak húzzuk le a redőnyt! A 21. században a csúcstechnológia berobbant az otthonainkba is, ami az árnyékolástechnikában egyet jelent az automatizálással. Egyre többen gondolnak az alumínium redőnyre az intelligens otthon részeként, ami nem csoda annak fényében, hogy mi mindenre leszünk képesek egy kis programozással, néhány gombnyomással. Mert az aluredőny motorizálva az életstílusunk szerint teszi a dolgát: időzítővel felszerelve reggel és sötétedéskor egyaránt a nap járásával együtt mozoghat, előre programozva pedig még a távollétünk is észrevétlen maradhat. Szél- és esőérzékelővel az üvegfelületeket is jó kezekben tudhatjuk egy hirtelen kerekedő vihar vagy jégeső idején. Csak húzzuk le a redőnyt!

error: Content is protected !!