Sziesztázzon, akkor is, ha szeles az idő!

A finom nyári szellőnek nagyon hálásak vagyunk a hőségben, vannak azonban olyan helyek, ahol állandó és viszonylag erős szél uralkodik télen-nyáron. Vízpartok közelében, de szélcsatornába épített házak esetén is másképp kell árnyékolni, hiszen az erősebb széllel mindenképpen számolni kell. A Rollstar a SIESTA tokozott vezetősínes napellenzőjét ajánlja szeles helyekre. Miért?

A SIESTA napellenző fejlesztése során az a kihívás lebegett a szemünk előtt, hogy a szélterhelést tökéletesen álló árnyékolót hozzunk létre, és ezzel megoldást kínáljunk azoknak, akik vízpartra vagy éppen csak a szokásostól jóval szelesebb helyekre keresnek biztonságos napellenzőt. A SIESTA tokozott vezetősínes kivitelben készül, ami óvja a ponyvát és a feszítőszerkezetet is. Különleges műszaki konstrukciójának köszönhetően a szerkezet és vele minden egyes csavar, feszítőrugó, munkahenger védve van egy zárt kamrás extrudált alumínium vezetősín-rendszerben, a textíliát pedig védőtokba tekerhetjük fel. A vezetősíneket csuklós konzolokkal rögzítjük, és mivel a benne lévő textilfeszítőket már a gyártás során előszereljük és előfeszítjük, a helyszínen már csak finomhangolásra van szükség – utánfeszítjük, ha szükséges. Ez nagyban lerövidíti és leegyszerűsíti a SIESTA helyszíni felszerelését. A vezetősínekben folyó precíz folyamatok miatt ezt az árnyékolót csakis motorizált kivitelben készítjük, ami egyenletes működtetéssel garantálja a hibátlan használatot, de az automatizálásnak azt az előnyét is megkapjuk, hogy kényelmesen, kapcsolóval vagy távirányítóval működtethetjük az ányékolónkat.

A SIESTA fejlesztésekor arra is figyeltünk, hogy ne legyen olyan hely, ahová valami miatt nem lehet felszerelni a stabil vezetősíneket. És sikerült: az épület homlokzatához, szarufához, üvegtetőre, tetővilágítók, pergolák és teraszok fölé, sőt még falak közé és önálló tartószerkezetre is fel tudjuk szerelni a SIESTÁT! Ami pedig a dőlésszöget illeti: 0° és 90° között bármilyen szögben felszerelhető ez a masszív napellenző, de ha az ideális beállítás úgy kívánja, hogy 15° dőlésszög alá menjünk, akkor a csapadék elvezetéséről gondoskodó, ringlizett lyukakat alakítunk ki a homlokprofil mögött a ponyván. A SIESTA ponyvatextíliáját akrilszövetből varrjuk, a két szélén 10-10 centiméter szélességben még meg is erősítjük. Mindezeknek köszönhetően a SIESTA még a 2. fokozatú, viharos szélterhelésben sem sérül meg, ezzel pedig kategóriájának a legjobbja.

Habár elsődleges funkcióként az extrém szélállóságot fogalmaztuk meg, nem mondtunk le a SIESTA esetében sem az esztétikus megjelenésről, hiszen egy ilyen árnyékolónak küllemében is a ház részévé kell válnia. Az összhang megteremtését szolgálja, hogy fémszerkezetét nem csak az alapáras fehérben kérheti, mert akár színes műanyag bevonattal is elkészítjük Önnek, hogy összhangot teremthessen a ház homlokzatával. Így tettünk a képen látható balatonparti ház esetében is, ahol a karakteres barna árnyalatra rímel a SIESTA fémszerkezete is. Időtlen eleganciával társul hozzá a törtfehér ponyvatextília, amiből több mint kétszázféle árnyalatból választottak ki a megrendelőink, így lett a napellenzőjük az egyedi igényeinknek megfelelő és tökéletesen szélálló.

error: Content is protected !!