Rolettaajtó: gyerekszobától a design hotelig

Rolettát nem csupán árnyékolásra használhatunk, jóllehet, az egyszerű és nagyszerű beltéri árnyékoló eszköz minden feladatra kapható. Nos, a helytakarékossága és egyszerű, biztos működése kreatív irányba is elviszi a rolettát: ajtó is válhat belőle. Nem is akármilyen! A nemzetközi elismerésnek örvendő Lánchíd 19 Design Hotelben is rolettaajtók vannak, a Rollstartól.

Rolettát elsősorban azért vásárolunk, hogy az üvegfelületeinket, otthonunk belső tereit védjük a túlzott napfénytől, felmelegedéstől, kellemes klímát és környezetet teremtsünk. Bőséges színválasztékból lehet a leginkább megfelelő a miénk, és több típus közül választhatunk, igényeinknek és a pénztárcánknak engedve. A legegyszerűbb konstukcióban a roletta textíliáját kétoldalú ragasztóval az acél rolettacsőhöz rögzítjük, a textil aljába súlyként alumínium csövet varrunk. A roletta következő lépcsője a tokozott kivitel, amikor védőtok rejti a rolettahengert. Ha az a feladat, hogy a legkisebb fénycsík se hatolhasson be oldalról a rolettán, akkor a tokozott, vezetősínes modell a megfelelő. Mozgatásukról gondoskodhat gyöngylánc, rugós-kiakasztós, illetve drótkötéllel megvezetett változat, és természetesen a motorizált verzió is kivitelezhető. Maradjunk a legegyszerűbb rolettánál, és nézzük, mit lehet belőle kihozni, ha merünk másképp nézni rá! A Lánchíd 19 Design Hotel belsőépítésze mert másképpen közelíteni a rolettához, és bebizonyította, hogy dizájn környezetben is kitűnőre vizsgázik az árnyékoló.

A számos nemzetközi dizájn díjat kiérdemelt szálloda a főváros építészeti szövetének legelőkelőbb helyén áll, csodás panorámával a Budai Vár lábánál. Különlegessége a folyton változó üvegfüggöny-homlokzata, és az alagsorában fellelt és megőrzött víztoronymaradványok: a valódi történelem darabkái találkoznak a kortárs dizájnnal. A kis telek nagy kihívása volt a luxus megteremtése, a rengeteg üveggel, szellős berendezéssel operáló, lenyűgöző közösségi terekhez apró, de nagyon is átgondolt szobák csatlakoznak. A belsőépítész szellemesen és bátran közelítette meg a helytakarékos lakberendezés kérdését, amikor a szekrényajtók helyett milliméterpontosan legyártott Rollstar roletták mellett döntött. A luxus-faktor is megvan: a rolettákat motorokkal szereltük fel, és fali kapcsolókkal hozhatók mozgásba. Ahhoz, hogy még egyedibb legyen a rolettaajtók látványa, nyomott feliratok díszítik a textíliát.

Miért ne lehetne a gyerekszoba színes játékoktól roskadozó szekrényét rolettaajtó mögé rejteni? Mozgatható és helytakarékos térelválasztásra van szükség? A roletta szintén bevethető a célra. Nézzen másképp a rolettára, mi segítünk megvalósítani elképzeléseit!

error: Content is protected !!