Pergolát árnyékolni? Csakis napvitorlával

Már az ókorban is használták árnyékos pihenőhely kialakításához, és ma is sokak álma egy pergola. A fa építmény természetes és szép, azonban a legnagyobb melegben elkel a segítség a tökéletes árnyékoláshoz. Erre jelent megoldást a Rollstar napvitorla, ami nem ismer teljesíthetetlen kihívást. Bebizonyítjuk!

A kő mellett a fa a legősibb építőanyagunk, régről fogva vonzódunk a természetességéhez. Ha kerti építményről van szó, akkor pedig egyértelmű, hogy a pergola viszi el a pálmát, ami minden stílusba képes belesimulni. Egy rusztikus házhoz éppúgy illik, mint egy modern épület teraszára. Nem csoda hát, hogy egyre többen választják a pergolát, így mind gyakrabban fordul elő, hogy pergolához készítünk árnyékolót. Míg az ókorban eredetileg futónövényekkel oldották meg az árnyékolást, ma már jóval hatékonyabb, biztonságos és modern megoldást kínálunk erre: a napvitorlát. A napvitorlát, ami híres az alkalmazkodóképességéről és sokoldalúságáról, míg jellegzetes, légies megjelenésével tovább fokozza a pergola látványát.

Hogy mennyire az igényekhez, a helyszíni adottságokhoz és az ízlésünkhöz mérten gyártható le egy napvitorla, azt jól bizonyítja a fotónk, amit az egyik megrendelőnknél készítettünk. Ott a napvitorlát a mélyen belógatott lámpa miatt nem lehetett egy darabból megoldani, de semmi gond! Két napvitorlát készítettünk, így a csillár maradhatott a helyén, mégis tökéletesen árnyékolnak a napvitorlák együtt. Ehhez persze az is kell, hogy a napvitorla többféle geometriai formát is felvehet, mindig az árnyékolási feladatnak megfelelően. Így egyenlő oldalú és derékszögű háromszög, de négyzet, téglalap és különleges, többszögű változatban is legyártjuk.

Megrendelőinknek fontos volt továbbá az is, hogy a ház homlokzatával harmonizáló elefántcsontszínben gyártsuk le a napvitorlákat, de ez sem jelent problémát, hiszen a speciálisan a napvitorlákhoz kifejlesztett ShadeNet (S-Net) textíliák között könnyű megtalálni a megfelelő árnyalatút. Itt jegyezzük meg újdonságként, hogy most már a honlapunkon is meg lehet nézni ennek a mikrohézagos, ultrakönnyű, ezért tökéletesen feszülő, UV-stabil S-Net ponyvatextíliának a színválasztékát, és azt is, hogy milyen az adott anyag árnyékolási képessége.

A napvitorla újra bebizonyította sokoldalúságát, hiszen tökéletes kiegészítője a pergolának. Kellemesen átjárja a szél, a nagy eső sem tesz kárt benne, mert lefolyik róla a víz, illetve a textília átengedi magán a vízcseppeket, arról nem is beszélve, hogy biztonságban érezhetjük magunkat alatta, mert kitűnő az UV-védelme. Nem is kívánhatunk ennél többet a pergolánkhoz!

error: Content is protected !!