Napellenző, amit a Duna ringat

Kitört a nyár, mindenki keresi a víz közelségét. De vannak olyan szerencsések, akiket egész évben elringat a víz, mert téglaépület helyett egy lakóhajón rendezték be az életüket. Nagy divat ez világszerte, de elég csak az Újpesti öbölig elmenni ahhoz, hogy a hullámok hátán lakjunk. De hogy jön ehhez a Rollstar? Úgy, hogy egy hajó teraszán is jól jön az árnyékolás.

Nemcsak Amszterdamban divatos hajón lakni, hanem Magyarországon is, hisz a vizek országa vagyunk. Olyan semmihez sem fogható szabadságélmény és természetközeliség veszi le ilyenkor az embert a lábáról, mintha tengeri beteg volna. De viccet félretéve: világvárosok építészei látnak abban fantáziát, hogy az egyre fogyatkozó beépíthető négyzetmétereket ilyen látványos módon bővítsék.

Nekünk Dunánk van. Az Újpesti öbölben horgonyzó hajó tatjára, teraszára egész nap süt a nap, így árnyékolás nélkül aligha lehet használatba venni. A Rollstar egyedi csuklókaros napellenzője azonban tökéletesen megtalálta a helyét a hajó fedélzetén. Nem csupán azért, mert a kék Dunához illő kék-fehér blokkcsíkos ponyva került rá – bár kétségtelenül nagyon látványos –, hanem azért is, mert a csuklókaros konstrukciónak köszönhetően olyan stabil ez a napellenző, hogy a széljárta vizeken is kiállja a próbát. KY-motorral és távirányítóval, valamint szél- és fényérzékelővel láttuk el a napellenzőt, ami a gombnyomásra történő, kényelmes mozgatásról gondoskodik. A szél- és fényerősséget a kis potméterek segítségével mindenki az igényeinek és a körülményeknek megfelelően állíthatja be, hogy biztonságban tudja a napellenzőt. 

A KY motorok és távirányítók néhány éve jelentek meg a Rollstar forgalmazásában itthon, és azóta bőven bizonyították, hogy méltán képviselik egy költséghatékonyabb válfaját az árnyékolástechnika automatizálásának. (Természetesen a német Elero márkára gondolunk, ami a csúcstechnológia maga, ám ehhez mérten felső árkategóriát képvisel.) Már mondanunk sem kell, hogy a csuklókaros napellenzőre UV-stabil ponyva került, ami alatt biztonságban érezhetik magukat a lakók, és abban is biztosak lehetnek, hogy nem fakul ki egy szezon alatt a textília, hanem tartja a színét.

error: Content is protected !!