Motorizált pliszéfüggönyt a felülvilágító ablakra

Ami egy építészeti megoldás előnye, bizonyos esetekben ugyanaz válhat a hátrányává is. Ilyen a felülvilágító ablak is, ami természetes fénnyel tölti meg a teret. Igen ám, de mi van akkor, ha bizonyos helyzetekben zavaró, sőt elviselhetetlenül meleg a beömlő napfény? Motorizált pliszéfüggönnyel ez a kihívás is megoldható!

A beltéri árnyékolók egyik legsokoldalúbb típusaként szokás emlegetni a pliszéfüggönyt, ami kicsit sem túlzás! Lehet vele árnyékolni különleges formájú ablakokat, tehető ferde síkú üvegfelület elé, és akkor is megállja a helyét, ha a felülvilágító ablakról van szó. Korábban bemutattunk már egy egyszerűbb megoldást az ilyen típusú ablakfelület árnyékolására – akkor méretre gyártott napvitorlával szereltünk fel –, a professzionális megoldást mégis a pliszéfüggöny jelenti, ami motorizálva láthatja el kifogástalanul a feladatát. Így játszi könnyedséggel tartható kinn a napfény, ha az éppen zavaró, nyáron nem melegszik fel az ezzel árnyékolt helyiség, nem vág be a monitorokba az éles fénypászma, télen pedig elhúzva élvezhető a becsalogatott világosság. Mikor és milyen esetekben jelent megoldást a motorizált pliszéfüggöny a magasban? Egy oktatóteremben, ahol gyakran van szükség árnyékolásra a projektor használata miatt, egy moziszobában, a munkahelyen, ahol számítógépek vannak beállítva, vagy éppen a családi házban, ahol mondjuk a lépcsőház természetes megvilágításáról gondoskodott az építész felülvilágító ablakkal.

Bárhol is állítsa szolgálatába a motorizált pliszéfüggönyt, a Rollstarnál megtalálja hozzá a megfelelő kivitelt és a legharmonikusabb pliszírozott textíliát. Széles színválasztékból és öt árkategóriából választhatja ki a textíliát – akár most rögtön a honlapunkra kattintva –, így nem szab gátat semmi annak, hogy épp annyira fényáteresztő típust és épp azt a színt válassza, amit megálmodott. Ezután ránk bízhat mindent: a méretpontos helyszín felmérést, a gyártást és a pliszéfüggöny felszerelését!

error: Content is protected !!