Megtaláltuk az “Év Rollstar árnyékolóját”!

Négy éve hirdettük meg először pályázatunkat, és mi magunk sem gondoltuk, hogy ilyen izgalommal és kíváncsisággal várjuk majd a fotókat és a történeteket arról, miért is döntöttek egyik vagy másik Rollstar árnyékoló mellett. Idén egy családi ház teraszát komfortosító napvitorla nyerte el három tagú zsűrink tetszését: az 50.000 forintos fődíj Pete Lászlót illeti.

Tömeggyártás helyett az egyedi, a helyszíni lehetőségekhez és igényekhez igazított termelés mellett elköteleződni számunka egyet jelent azzal, hogy minden egyes megrendelő, minden partnerünk teljes figyelmet kap. Az árnyékolástechnika komoly beruházás, amit mindig is felelősen kezeltünk: komoly tervezéssel, termékfejlesztéssel kezdődik minden, hogy a fegyelmezett gyártást és a helyszíni felszerelést követően tökéletesen teljesítsen minden árnyékolástechnikai termékünk.

Nincs két egyforma terasz, ugyanolyan erkély, ugyanazt a benapozást kapó üvegfal, így nincs két egyforma feladat sem a Rollstar számára. De nem csak ezt erősítette meg a pályázatunk, hanem azt is, hogy az árnyékolástechnika mögött emberek, családok, gondolatok és történetek állnak. Négy évvel ezelőtt egy balatoni hófehér napellenző nyerte el az „Év Rollstar árnyékolója” címet, ezt követően kétszer is az alumínium redőny vitte el a pálmát: egyszer egy étterem ezüstösen csillogó redőnyei, aztán egy hamisítatlan toszkán hangulatú ház színharmonizált redőnyeire esett a választásunk.

2014-ben az „Év Rollstar árnyékolója” egy különleges napvitorla, amely Pete László és családja házát díszíti. Díszíti, védi, új élettérrel bővíti, vagyis a funkció és az esztétikum tökéletes találkozását ünnepelhetjük a győztes árnyékolóban.

László pályázatra beküldött sorait idézzük:

Idén már nem várhatott tovább a teraszunk árnyékolása. A ház tervezése során, a több mint 30 négyzetméter felületű “beharapás” jellegű terasz nagyon jó ötletnek tűnt. Főleg, hogy az utca felől takarásban lévő belső felület így a dúsan beültetett kerttel és zöld felületekkel kommunikálhat. Energetikusként akkoriban sajnos nem igazán figyeltem azokat a trendeket, amik a passzív technológiák irányába mutattak. Ma már tudom, hogy egy épület, családi ház tekintetében komoly mennyiségű energia takarítható meg jó tájolással, illetve árnyékolással, azaz a “gépi” klimatizálás szinte teljesen kiiktatható.

Az álom megvalósult, de a hőn kívánt és imádott vörösfenyő burkolatú teraszunk a nyári időszakban nem nyújtotta azt a kényelmet, amit elképzeltünk. A délkeleti tájolás, illetve a nyári magas napállás miatt csak a délutánokat és az estéket tölthettük itt, ráadásul a ház nyílászáróinak nagy része is ezen az oldalon van, tehát nyáron túl sokat kaptunk a napból, a gyerekek sem tudtak az erős napsütésben és hőségben ezen a részen játszani. A komoly felületek árnyékolására sokáig kerestem a funkcionális és egyben esztétikus megoldást, ami eleinte nem tűnt egyszerű ügynek. A tavaszi Construmán, mikor megláttam a kiállított Rollstar napvitorlákat, eldőlt bennem, hogy ez lesz az… A ház színvilága inkább a naturális, szürke, barna, fekete vonalon mozog, a teraszon faborítások dominálnak. A tetőcserép sík és ráadásul szürke színű, így alapos megfontolást igényelt az esztétika és a technológia is.

A construmás találkozás után már csak hab volt a tortán, amikor a Rollstar bemutatótermében a feleségemmel megláttuk a napvitorlák anyagkínálatát. A táblázatok szerint az ezüstszürke és antracit színek rendelkeznek a legjobb árnyékoló hatással, nekünk pont ez a két szín tetszett. A választás innen már egyszerű volt. Mivel ősztől tavaszig élvezni akarjuk a nap fényét és energiáját, könnyen kezelhető, feltekerhető megoldást választottunk. Az eredmény magáért beszél, az ezüstszürke anyag harmóniában van a tető, a redőnyök és a fal színével is, geometriájában pedig sikerült a házhoz szorosan illeszkedő, szerves részként funkcionáló árnyékolót kapnunk. Ami minket is meglepett: az árnyékoló alatt egy új miliő, egyedi atmoszféra alakult ki, ami a barátok, vendégek körében is nagy sikert aratott, szinte egy új házrész született, amit most nagyon jól ki lehet használni, és az egész család élvezhet.

Köszönjük minden partnerünknek, hogy pályázott, Lászlónak a napvitorlájuk hiteles történetét. Gratulálunk az 50.000 forintos fődíjhoz, és az „Év Rollstar árnyékolója” címhez!

error: Content is protected !!