Kreatív munkahely, az fix

Egyre több cég ismeri fel, hogy a kreatív környezet extra energiákat közvetít, és hogy a befektetés egy komfortos és otthonos munkahely kialakításába olyan dolog, ami messzemenően megtérül. A Rollstar ezért mindig örömmel járul hozzá ezekhez az extra energiákhoz, nemrégiben például a belváros tetején állítottunk fel egy fix napvitorlát. Nem is akárhogy, hiszen a tetőterasz kihívásokat is tartogatott számunkra.

Bevalljuk, kicsit elfogultak vagyunk, ha napvitorláról van szó, mert ez a jellegzetes küllemű árnyékoló annyiféle változatban és annyiféle kihívásra választ tudott már adni a munkánk során. Volt, amikor egy gyárcsarnok felülvilágító kupolája alá szereltünk fel napvitorlát, volt, amikor egy pergolát tökéletesítettünk a segítségével, és volt, hogy az Év Rollstar árnyékolójának is egy napvitorlát választottunk.

Míg a kezdet kezdetén csak egy típusa létezett a napvitorlának, méghozzá a fix napvitorla, addig az évek alatt többféle típust kifejlesztettünk: az állítható, a kitekerhető, majd a Royal típust, ami igazán királyi árnyékoló. Az alaptípusnak számító fix napvitorla azonban továbbra is tartja a népszerűségét, bebizonyítva, hogy az egyszerű megoldások is lehetnek zseniális megoldások. Ilyen például az a fix napvitorla, amit egy belvárosi irodaépület tetején állítottunk fel. Ez a tetőterasz régen elviselhetetlen volt a forróság miatt, most azonban egy komfortos és hűs hellyé változott, ahol a kötetlen munkahelyi megbeszélések vagy a pihenőidő értékes relaxációs percekké nemesülnek. Mindehhez a természetet műfűborítással és cserepes virágokkal teremtették meg a cseréptetők világában, a koronát pedig a fix napvitorla jelenti. Ezt is, mint az összes többi napvitorlát, ezúttal is a helyszíni adottságoknak megfelelően, méretpontosan gyártottuk. A könnyű textíliát speciális feszítőkkel fixen rögzítettük az oszlopokhoz, és próbafeszítéskor a napsugarak beesési szögére is figyeltünk. Hogy mi jelentette a legnagyobb kihívást? Az, hogy az alumíniumoszlopok rögzítését másképp kell megoldani a tetőteraszon, ugyanis nem sérthettük meg a tető vízszigetelését. Ezért ellensúlyként oszloponként kosaras rögzítésű kőlapokat helyeztünk el a fix napvitorla stabilitását biztosítva.

error: Content is protected !!