Ketten, harmóniában

Szeretjük hangsúlyozni, hogy a Rollstar számára minden árnyékolási feladat egy újabb kihívás. Nem szeretünk sablonban gondolkodni, minden esetben a felhasználó igényeinek igyekszünk megfelelni. Variációkkal élünk még akkor is, ha ugyanarról a házról van szó, csak épp a terasz több funkciót lát el egy család életében. Mert más napellenző jó egy hatalmas terasz étkezője fölé, és más egy grillezőhely fölé. Megmutatjuk, mire gondolunk!

Több előnnyel is jár az, ha nem szériában gyártott, egyen-árnyékolókkal tervezzük megoldani a terasz vagy az erkély árnyékolását. Egyrészt kizárt, hogy ne legyen megfelelő és milliméterpontos a mérete, hiszen a helyszíni felmérés során lejegyzett méretek szerint készül el a napellenző. És itt nem csupán a látványos részére, a textíliára kell gondolni, hanem arra is, hogy azt a legmegfelelőbb szerkezet tartsa és mozgassa. Előnyös persze azért is, mert több mint kétszázféle ponyvatextília – egyszínű, blokkcsíkos, extra szennytaszító fajta – közül azt a típust tudjuk kiválasztani, ami a legjobban illik a ház stílusához, színvilágához, egyszóval ami a legharmonikusabb a környezetében. Amikor a Rollstar megkapta az újabb feladatát, egy családi ház teraszának és a grillezőhely árnyékolásának megoldását, rögtön a felmérés során kiderült, hogy itt bizony két különböző felépítésű napellenző oldhatja meg legjobban az árnyékolást.

A kényelmes és csendes terasz a család kedvenc kültéri szobája a nyári hónapokban, szívesen étkeznek, üldögélnek itt. De azt is megtudtuk, hogy időnként szeles itt az időjárás, így a négyzetméterek mellett erre is figyeltünk, amikor a Siesta tokozott vezetősínes napellenzőt ajánlottuk. Siestával akár 30 négyzetméternyi terasz is árnyékolható, sőt több egység egymás mellé sorolásával ennél nagyobb területben is gondolkozhatunk. A homlokzatra erősített Siestát két tartóoszlop támasztja alá, a vezetősínekben pedig rejtve dolgoznak a munkahengerek, amelyek a feszítőrugókkal, az acélsodronykötéllel és a nútokon gördülő kocsikkal összehangoltan működnek, hogy minden helyzetben feszesen tartsák a ponyvát. Egy ilyen strapabíró konstrukció akkor válik teljessé, ha a masszív extrudált alumínium profilok mellett a ponyvatextil is kitűnő minőségű, UV-álló anyagból készül. De ezt is lehet fokozni, hiszen a Siestára egy olyan alumínium védőtokot is felszerel a Rollstar, ami teljesen lezárja a textíliát, amikor behúzódik a napellenző, így tökéletes védelmet élvezhet.

A Siestát méretétől fogva csakis motorizálva lehet mozgatni – ezt megtehetjük kapcsolóval és távirányítóval is, ráadásul szél- és fényérzékelővel felszerelve tökéletesíthetjük a napellenző biztonságát. Ebben az esetben is javasoltuk ennek az okos érzékelőnek a beépítését, amibe mi táplálhatjuk be azokat az adatokat, amelyeknek megfelelően működésbe lép a motor, amint nagy szél támad vagy épp beesteledik. Így a család távollétében is tudja a dolgát a napellenző. Ami pedig a grillezőhelyet illeti, a Rollstar Classic napellenző bizonyult a legjobb választásnak. Abból is a Classic Extra! Hogy miért? Mert a normál kivitelű napellenző olyan terület árnyékolására alkalmas, amelynek a szélessége legalább 30 centiméterrel nagyobb, mint a napellenző kinyúlása. Itt viszont egy 320×350 cm-es grillezőhely kívánta az árnyékot, ezért a Classic Extra csuklókaros napellenzőt vetettük be.

Két konstrukció, de ugyanolyan napellenző-ponyva – ez hozza összhangba a Rollstar napellenzőket, amelyek kellemes, hűs hellyé avatják a ház kültéri szobáit.

error: Content is protected !!