Húszéves kapcsolat: szalagfüggönytől a napernyőig

A magyar Szilícium-völgyként emlegetett Graphisoft Park igazán izgalmas helyszín, ahol szó szerint tapintható a múlt és a jövő. Az óbudai Duna-part és Aquincum közelsége, a századfordulós gázgyári épületek adnak különleges kulisszát a parknak, immár húsz éve. A Rollstar ott volt a kezdetek kezdetén, és ma is visszajárunk árnyékolni.

Kezdetben jobbára csak a névadó szoftverfejlesztő vállalkozás, a Graphisoft látott fantáziát az igencsak elhanyagolt Duna-parti övezetben, azonban húsz év elteltével százhoz közelít azon cégek száma, amelyek irodát bérelnek a park épületeiben. Úgy ötezer ember, azaz egy kisebb falu lakossága mozog itt együtt a dolgos munkanapokon, a legmodernebb techcégek munkatársai és legutóbb ide költözött az International Business School is. Szóval a park él, nyüzsög, és különös elegyét adja a régi és az új kor találkozásának.

A Duna közelsége páratlan adottság itt, akárcsak az égbe nyúló lombkoronájú öreg fák és a régi gázgyári épületek, így nem volt kérdés, hogy húsz évvel ezelőtt még a kötelező régészeti feltárásokat is bevállalja a Graphisoft, amit Aquincum szomszédsága miatt kellett megtenniük. Nem akarták gyökeresen megváltoztatni a környezetet, azt szerették volna, ha a park legfőbb értékein nem esik csorba. Ezért az egész terület alá mélygarázsokat építettek, cserébe a park valóban egy zöld park benyomását kelti. Tudatos döntés volt az is, hogy az irodaházak épp csak akkorák lehetnek, hogy ne magasodjanak a fák fölé. Húsz év alatt külön kis város lett a park, ahol a zöld környezetben álló irodák mellett éttermek és kávézók működnek. Közülük legújabb a Hummus Bar, amelynek árnyékolás kapcsán ismét visszatértünk a Graphisoft Parkba.

Annak idején, húsz évvel ezelőtt az első irodaházba gyártottunk speciális szalagfüggyönyt, amihez a textíliát egyenesen Angliából hozattuk be. SPC néven került be a Rollstar kínálatába ez a 100% poliészter, lángmentes textilfajta, és a mai napig megtalálható a termékpalettánkon. A szalagfüggönyök megrendelését aztán számtalan követte: pliszéfüggönyt és reluxát is készíttettünk az irodák árnyékolására, legutóbb pedig a Hummus Bar kerti kiülős részét tettük komfortossá napernyőnkkel.

Örülünk, hogy árnyékolástechnikai termékeinkkel jelen lehettünk a Graphisoft első húsz évében, és bízunk benne, hogy a következő húsz évben sem lesz ez másként. Fontos történetek az ilyenek a Rollstar életében, mert így minden partnerünk tudhatja, hogy velünk hosszú távon tervezhet. A Rollstar megbízható partnere lesz tervei megvalósításában.

error: Content is protected !!