Becsengettek! Több száz rolettánk vizsgázik

Szeptember első hete nem a gyermekek kedvence, aztán gyorsan visszarázódnak ők is a dolgos hétköznapokba, és ismét az iskola lesz az a hely, ahol idejük nagy részét töltik. Ezért is vagyunk büszkék arra, hogy a több mint száz éves Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának és Gimnáziumának a megújulásában nekünk is részünk lehetett. Több száz, speciális konzolokon rögzített rolettánk vizsgázik a modern iskolai környezetben.

Ha egy évtizeddel ezelőtt arról hallottunk volna, hogy nem lesz krétapor, vizes szivacs a tantermekben, átveszi azok helyét a számítógép, talán el sem hisszük. Mára azonban a modern iskolai környezet mindennapos hasznos eszköze a digitális tábla, a projektor. Hogyan kanyarodunk el innen az árnyékolástechnikához? Nagyon egyszerű: az interaktív tanítás, a digitális eszközök használata megfelelő fényviszonyokat, elsötétítést igényel. Természetesen a nagy ablakokon át érkező napsugarak is zavarhatják a gyerekeket, ezért tanácsos szűrni az éles fényeket. A nagy múltú Debreceni Református Kollégium Általános Iskola és Gimnázium megújulva várta idén a diákokat. A modernizációban nagy szerepet kaptak a Rollstar roletták is, nem is akármennyi, és nem is akárhogyan! Több mint háromszáz áttetsző és sötétítő rolettát szereltünk fel az iskolában, hogy a kettős célt, az elsötétítést és a fényszűrést is meg tudjuk oldani. Egy speciális konzolt gyártottunk, amire mindkét típusú rolettát felszereltük: az ablakhoz közelebb a sötétítő rolettát, túlnyúlva az ablaknyíláson, hogy minél kisebb legyen a fényrés, előtte pedig ott a lyukacsos roletta, ami kellemes, szűrt fényt teremt a tanuláshoz, 86 százalékban képes megszűrni a napsugarakat.

A roletta egyébként nem csupán közintézmények, szalonok, vendéglátóhelyek kedvelt beltéri árnyékolója, hanem a magánházak, lakások ablakaival is csodákat tesz. Több mint százféle textíliát kínálunk, a fényáteresztőtől a teljes sötétséget adó változatig, a natúrtól a selymesen csillogóig, a színpaletta teljes spektrumában. Legegyszerűbb változata tok nélkül készül, így a rolettacsőhöz rögzített textília két oldalán kis fénycsíkok jutnak a beltérbe, amit a tokozott kivitellel megszüntethetünk. A tökéletes fényzárást a tokozott, vezetősínes rolettával érhetjük el, amikor is a textília két oldalt alumínium vezetősínben mozog.

Mindig büszkék vagyunk arra, ha sikerül a fejlesztéseinket, termékeinket az egyedi igények szolgálatába állítani, legyen szó egy iskoláról vagy egy család komfortját megteremtő árnyékolástechnikai megoldásról.

error: Content is protected !!