Bástyaívek, boltívek? Íves szalagfüggönyt rá!

Organikus, lágy ívei miatt a boltíves, illetve bástyaíves nyílászárók is nagyon népszerűek. Szuper látványosak, ám eljön az a pont, amikor árnyékolni kell. Különleges ablakhoz különleges beltéri árnyékoló illik, a Rollstar pedig egyedülálló technológiával rendelkezik: íves szalagfüggönyt gyárt ezekre a nyílászárókra.

Habár irodai közegben futott fel a karrierje, a szalagfüggöny rövid időn belül bebizonyította, hogy magánházakban és lakásokban is teljes értékű beltéri árnyékoló. Ma már ez nem kérdés, hiszen annyiféle színvariációban léteznek szalagfüggönyök, ami igazán kedvez azoknak, akik szeretik, ha otthonukban minden bútor, dekoráció és kiegészítő harmóniában van. A szalagfüggönynek ráadásul egy sor „belső értéke” is van, hiszen a hagyományostól eltérő formájú nyílászárókra is legyártható méretpontosan, lamellái szinte alig foglalnak helyet széthúzva, és még azt is el lehet dönteni, hogy milyen irányba gyűjtsük a lamellákat a gyöngyzsinór meghúzásával vagy mondjuk – csőmotorral felszerelve – gombnyomásra. És mivel tudjuk, hogy sok múlik a részleteken, ezért a lamellákat háromféle méretben, 63, 90 és 127 mm szélességben gyártjuk.

De maradjunk most a különleges formájú ablakoknál, mert ahogy a példánkban is látszik, a szalagfüggöny a kerek, a trapéz és a boltíves ablakokon kívül a bástyaíves üvegfelületek árnyékolására is alkalmas. Ekkor a falhoz, illetve a nyílászáróhoz mérten szükséges a szalagfüggöny sínrendszerét meghajlítani, hogy szépen kövesse az ívet. Ezt a technológiát hazánkban a Rollstar birtokolja, így mi készítettük ezt a rózsaszín íves szalagfüggönyt is, ami egy kislány szobájában talált otthonra. Látható, hogy milyen szépen ismétli az ablakfelület ívét ez a szalagfüggöny. Kezelni pedig valóban gyerekjáték, így fiatal tulajdonosa mindig annak megfelelően forgathatja el a lamellákat, hogy éppen mennyi fényt szeretne beengedni a szobájába a játékhoz és a tanuláshoz. Ez az elegáns és korszerű árnyékoló tehát fontos szerepet kapott ebben a hangulatos lányszobában. De még ennél is több lehetőséget rejt a szalagfüggöny, hiszen a gyerekek viszonylag gyorsan változó ízlését is könnyen követhetjük vele: elég csak néhány lamellát más színűre cserélni, máris felfrissül a stílusa.

Bástyaívek, boltívek? A Rollstar íves szalagfüggönyeivel nem gond az árnyékolás.

error: Content is protected !!